Despre primarii galbeni ai doamnei Popa şi plasele verzi ale domnului Rădulescu

În ultimele zile, cu ocazia alegerilor parţiale pentru postul de deputat rămas vacant după decesul domnului Victor Surdu din judeţul Neamţ, am primit o nouă dovadă a ipocriziei fără limite a actualei Puteri.

Pentru început, candidatul PDL, Adrian Rădulescu, a renunţat la culorile caracteristice partidului de guvernămînt, alegînd verdele. Deşi motivaţia oficială a acestuia ţine de faptul că este specialist agricol, colegii săi de partid nu s-au putut abţine în a recunoaşte motivul pentru această schimbare: pungile portocalii erau refuzate.

Aşadar, un „blocaj cromatic”, cum atît de haios l-a descris europarlamentarul Cristian Preda, împiedica publicul-ţintă al PDL să accepte sacoşele cu produse pentru a-şi vinde votul. O explicaţie demnă de cascadorii rîsului…

Cu alte cuvinte, soluţia pentru a cîştiga alegerile din 2012 şi toate celelalte pînă iese domnul Boc la pensie nu a reprezentat niciodată să oferi românilor care te-au votat salarii şi pensii decente, servicii medicale moderne, infrastructură, şcoli sau să le asiguri siguranţa, ci să nu îi enervezi cu pungi şi materiale portocalii… Logic ca şi cele şase „domnii” ale lui Boc…

Pe de-o parte, nici nu mă aşteptam ca într-un judeţ în care Gheorghe Ştefan decide şi culoarea trotuarelor să nu se folosească mita electorală. În fond, aceasta este singura strategie pe care PDL se poate baza pentru a supravieţui alegerilor din 2012, iar banii economisiţi din măsurile de austeritate sunt mai uşor de direcţionat către pungi verzi decît către investiţii şi veniturile furate din 2009 încoace.

Problema nu este că PDL foloseşte mita electorală pentru a cîştiga voturile românilor. Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că guvernanţiilor noştri nu le pasă de legile acestei ţări decît cînd pot manipula şi fura cu ajutorul acestora.

Ceea ce încă mă miră este ipocrizia şi tupeul cu care cei din PDL găsesc alte subiecte pentru a-şi ascunde mîrşăviile. După ce au fost filmaţi cum împărţeau pungi verzi cu produse „portocalii”, ba mai mult, au avut nesimţirea de a folosi în loc de pliante icoane sfinţite, aceştia au acuzat candidatul USL de faptul că a dat mici şi bere la o adunare de campanie.

În logica lor caracteristică, purtătorii de mesaj PDL au ajuns la concluzia că acei mici şi acea bere au fost furate de Crin Antonescu şi Victor Ponta din banii românilor, iar Marian Vanghelie a fost dat afară din PSD pentru era mai bun „grataragiu” decît cei doi.

Cu alte cuvinte, pungi cu ulei, zahăr, mălai şi icoane cu însemne politice sunt acceptabile şi legale, dar adunări de campanie nu. Tipic.

În încheiere, vreau să îi adresez o întrebare doamnei senator Mihaela Popa. Cît mai trebuie să aşteptăm acei „mulţi primari din USL”, care vin la PDL Iaşi de vreo trei săptămîni încoace? Sau aşteaptă băieţii tricourile verzi în loc de cele portocalii?

Reclame

2 responses to “Despre primarii galbeni ai doamnei Popa şi plasele verzi ale domnului Rădulescu

 1. Pe surse venite din ambele partide, gasiti mai jos cateva date despre situatia votului din Maramures si Neamt la ora 12:

  In Maramures, candidatul USL este cu mult in fata competitorilor, avand 50% din voturi, pedelista are 28, iar Dolha 20%.

  In Neamt, pe de alta parte, lupta se prezinta ceva mai stransa. Si aici, insa, Harbuz si USL conduc cu 48%, avand peste 5% peste Radulescu (43%). In Neamt, insa, PDL recupereaza distanta din furat. Din cate am inteles, zeci de microbuze sunt pe traseu si duc lumea la vot, fiind vorba de implicarea directa a lui Pinalty, Porumboiu si Culita Tarata.

 2. Buna dimineata
  Cred ca dupa esecul rasunator de ieri, ar trebui niscavai raspunsuri la niscavai intrebari:
  1. Cum se face ca primarul din Baia Mare – ales ca fiind reprezentant al USL – a sprijinit in campanie candidata PDL?
  2. De ce , pentru a fi invins in campanie dl. Harbuz – dupa parerea mea o minunata cartita PDL-ista – a trebuit ca PNL sa piarda un senator – George Serban – care avertizase de ceva timp ca dl. Harbuz nu e ok?
  Nu cred ca raspunsurile astea le vom avea in direct sau ne vor fi transmise in teritoriu, dar cred ca ele trebuie puse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s