Ce ar trebui să ştie un preşedinte de CJ care îşi zice doctor în toate documentele semnate, care susţine că are ani buni de experienţă în administraţie publică şi o vîrstă venerabilă

*) Şi o astfel de persoană ar trebui să aibă cei şapte ani de acasă.

1) Dacă s-ar fi aplicat punctul 1) de pe afişul dumneavoastră („Orice construcţie se face pe un teren care îţi aparţine”), nu ar fi început niciodată lucrările la Şoseaua de centură din Iaşi, la Autostrada Bechtel, la Coridorul IV şi lista poate continua… Exproprierile pentru cauză de utilitate publică se pot face şi după iniţierea unui proiect.

2) Vezi punctul 1)

3) De la o vîrstă, cred că nu mai ai noţiunea timpului, dar pentru această problemă, poţi găsi folositor un calendar. Împreună cu documentele de la Guvern, se poate observa că proiectul de modernizare a aeroportului din Iaşi se tot amînă de 3-4 ani, nu de două săptămîni….

4) Oricine a făcut vreodată un proiect european ştie că, de cele mai multe ori, se aplică regula „primul venit, primul servit”. Ghidul Solicitantului a fost lansat în format draft încă din aprilie 2010. În luna iunie 2010, exista postat pe AM Post draftul Ghidului Solicitantului (http://www.ampost.ro/file/ghid/Ghidul%20solicitantului%20final%20Iun%202011.pdf) pe care se putea face proiectul de finanţare.

Cert este că astăzi ştim că sesiunea de depunere începe în cîteva zile, ştim că cel puţin două aeroporturi au proiectele scrise (Suceava şi Oradea), ştim că valoarea totală a finanţării pe D.M.I. 2.4. este de maxim 59.291.471 euro, sumă de care noi avem nevoie doar pentru pistă şi parcări.

Aşa încît, domnule Simirad, vă anunţ că orice IDIOT vă poate spune că aţi ratat şi acest proiect şi asta numai din incompetenţa şi îndărătnicia dumneavoastră….

 Amănunte:

  • V-aţi bîlbîit cu documentaţia privind proprietatea terenurilor încontinuu, mărginindu-vă doar la declaraţii politice. Faptul că cea mai mare parte din terenurile în dispută se află astăzi în proprietatea Consiliului Judeţean Iaşi mi se datorează, după cum spuneaţi dumneavoastră în data de 15 februarie 2010 (http://www.telem.ro/telem/stiri/eveniment/23047.html), prin iniţierea şi susţinerea legii 64/2010. (Dacă aveţi dubii, verificaţi pe site-ul Camerei Deputaţilor – http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?nr=64&an=2010)
  • De asemenea, modificarea legii 33/ 1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a făcut obiectul unei propuneri legislative care îmi aparţine, făcută special pentru a rezolva problemele „Aeroportului Iaşi”, ţinută la sertar de prietenii dumneavoastră portocalii timp de mai bine de jumătate de an şi copiată prost de Guvernul României doar pentru a elimina paternitatea mea. Vă trimit şi aici linkul (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14008&cam=1), în caz că nu vă descurcaţi.

Aştept cu nerăbdarea următoarea hîrtie lipită pe uşi, dar eu mi-aş dori să faceţi ceva pentru ieşeni, iar dacă nu, să lăsaţi pe alţii să facă.

Ca să nu mai pierdem timpul, vă prezint şi un studiu făcut de o altă companie serioasă pe care aţi fugărit-o din Iaşi, Search Coorporation, cu privire la o variantă fezabilă în acest moment pentru dezvoltarea aeroportului, care cuprinde o pistă în forma proiectată iniţial, legată atît la pista existentă astăzi, cît şi la o parcare aferentă noului terminal, dimensionată astfel încît să ne încadrăm cu tot proiectul (pista, parcări şi terminal) în suma de 86 de milioane de euro, fără TVA.

Acest proiect ar putea fi finanţat astfel:

  • Pista şi parcarea, din fondurile europene din D.M.I. 2.4., dacă sunteţi în stare să faceţi un proiect mai bun ca cele propuse de judeţele Suceava şi Oradea în numai 2 săptămîni – aproximativ 62.2 milioane de euro, fără TVA.
  • Terminalul (11.000 metri pătraţi), din banii pe care dumneavoastră îi aveţi la curea (a se citi rulment) – 23,5 milioane de euro, fără TVA.

Vă doresc succes în acest demers şi mi-aş dori să fiu nevoit să vin la dumneavoastră şi să îmi cer scuze că m-am înşelat şi că sunteţi, de fapt, cel mai performant preşedinte de CJ pe care l-a cunoscut Iaşul…

Reclame

3 responses to “Ce ar trebui să ştie un preşedinte de CJ care îşi zice doctor în toate documentele semnate, care susţine că are ani buni de experienţă în administraţie publică şi o vîrstă venerabilă

  1. Pingback: Jurnal de blogger

  2. Întrebati-l asa pe dom’ doctor: ”When a doctor doctors a doctor, does the doctor doing the doctoring doctor as the doctor being doctored wants to be doctored or does the doctor doing the doctoring doctor as he wants to doctor?”.

  3. Pingback: Fenechiu propune o varianta de aeroport care costa 86 milioane euro plus TVA pentru care sustine ca ar exista finantare imediata | iasicastiga.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s