Domnule Simirad, aveţi de gînd să realizaţi ceva în acest mandat?

Filiala ieşeană a Partidului Naţional Liberal îl consideră pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad unic vinovat pentru faptul că judeţul este privat de un aeroport modern. Incompetenţa şi lipsa totală de interes pentru o problemă atît de importantă pentru întreaga regiune este dovedită încă o dată, dacă mai era nevoie, de faptul că aeroporturile din Suceava şi Oradea au depus deja proiecte pentru a accesa finanţări din fonduri europene pentru modernizarea aeroporturilor din localităţile respective.

Astfel, îi cerem deschis domnului Simirad să îşi asume responsabilitatea şi să explice ieşenilor de ce Oradea, Suceava sau Bacăul au găsit soluţii pentru atragerea de fonduri pentru dezvoltarea aeroporturilor şi Iaşul nu.

Mai mult, considerăm că argumentului domnului preşedinte, cum că nu Iaşul a fost trecut la “şi alţii” cînd s-au alocat finanţările de la Guvern pentru proiectele europene şi că încă aşteaptă Ghidul Solicitantului, este o nesimţire fără limite, o declaraţie făcută în necunoştinţă de cauză, doar pentru a-şi masca pueril lipsa de reacţie.

Domnule Simirad, vă anuţăm că există din 2007 “Axa Prioritară 2 – Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în  afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport”, iar unul din Domeniile Majore de Intervenţie se numeşte “2.4 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian.

În Ghidul Solicitantului pe care nu aţi fost în stare să îl găsiţi în 3 ani de mandat, Iaşul figurează ca eligibil în lista aeroporturilor de judeţ, la fel ca şi Oradea, Suceava şi Bacăul, şi nu în lista celor din responsabilitatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Cu alte cuvinte, nu este treaba Guvernului să depună proiecte pentru aeroportul din Iaşi, ci a proprietarului de drept, Consiliul Judeţean Iaşi. Este lipsit de orice urmă de profesionalism să aştepţi cu mîinile în sîn să se deschidă din nou linia de finanţare, fără demararea demersurilor prealabile pentru scrierea proiectului.

Ce aţi făcut în aceşti trei ani de zile, domnule Simirad, cît timp Suceava sau Oradea scriau proiecte? În caz că aţi uitat din cauza vîrstei, vă readuc eu aminte.

Aţi pierdut trei ani de mandate ca preşedinte de Consiliu Judeţean dând înapoi la Guvern peste 400 de miliarde de lei vechi, pe care nu aţi fost în stare să îi cheltuiţi, schimbînd cinci partide şi purtînd războaie politice personale cu orice persoană care a îndrăznit să vi se împotrivească.

Ieşenii nu merită, domnule preşedinte, să aştepte la nesfîrşit şi să fie martori cum dumneavoastră vă odihniţi un mandat întreg, fără măcar să schiţaţi gestul de face ceva pentru cei care v-au votat.

Un preşedinte de Consiliu Judeţean care îşi umple timpul doar cu pontatul vicepreşedinţilor săi şi cu transformarea fiecărei şedinţe într-un circ penibil nu are nici o scuză pentru faptul că îşi bate joc trei ani de zile de un judeţ întreg. Prin urmare, cerem deschis ca domnul Constantin Simirad să îşi asume public incompetenţa şi eşecul în administrarea Iaşului, urmînd ca după demisia dumnealui să se pună cu adevărat bazele dezvoltării judeţului.


Reclame

One response to “Domnule Simirad, aveţi de gînd să realizaţi ceva în acest mandat?

  1. primarul Havanei era bun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s