Mapa profesională valabilă doar pentru PNL, nu şi pentru PD-L

Ziua de 23 mai 2011 se înscrie în şirul celor cu negru în calendar pentru guvernul Boc. Un înalt funcţionar public, practic omul numărul doi din ministerul care are drept obiectiv principal, printre altele, menţinerea ordinii şi stoparea fărădelegilor, este acuzat că a încălcat legea. Şi nu este doar acuzat, ci chiar ridicat de subalternii săi după o percheziţie de mai bine de 6 ore şi dus la audieri la DNA ca un infractor periculos.

Toată lumea ştie, Ministerul Administraţiei şi Internelor este un minister complex, care beneficiază şi de un serviciu secret propriu, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Se impune o întrebare: responsabilii din DGIPI nu au efectuat măcar o verificare sumară în ceea ce priveşte persoana care urma să fie încadrată în cea mai înaltă funcţie de funcţionar public? Se pare că nu. Cel puţin aşa reiese din declaraţia dată luni după-amiază de ministrul de interne, Traian Igaş: “Aveam informaţii bune, aveam o părere bună despre domnul Mironescu. Urmează să vedem exact ce acuzaţii i se aduc. Nu aveam niciun fel de semnal, în sensul că domnia sa ar avea anumite probleme cu legea, cu instituţii ale statului. Sunt oarecum surprins şi aştept să vedem finalul, să vedem care va fi acesta (…) Nu existau informaţii în bazele de date privind problemele lui Laurenţiu Mironescu cu legea”.

Se mai impune o întrebare: pentru demnitarii şi înalţii funcţionari din PD-L numiţi în funcţii de primul ministru sau de alţi factori responsabili nu funcţionează aşa-zisa procedură a mapei profesionale?

Pun această întrebare deoarece în cazul guvernului Tăriceanu II ea a fost utilizată. Să ne aducem aminte că desemnarea în funcţia de ministru al justiţiei a doamnei senator PNL Norica Nicolai a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a invocat o serie de nereguli în mapa profesională a doamnei Nicolai. (Pentru cine a uitat acest episod, îi reamintesc că doamna Nicolai a fost acuzată de o eroare pe vremea când activa în procuratură, culmea, eroare dovedită ulterior că se datora organelor de poliţie şi unui judecător). Şi doamna Norica Nicolai nu a fost singura victimă a aşa zisei verificări a “mapei profesionale”.

Trecând peste aceste criterii discriminatorii – membri ai PNL verificaţi şi blocaţi din cauza unor erori existente sau inventate, membri ai PD-L albiţi şi avansaţi indiferent de trecutul lor infracţional – totuşi gravitatea situaţiei de la MAI trebuie să se finalizeze cu demisii la nivel înalt.

În situaţia în care DGIPI şi SRI nu au monitorizat activitatea domnului Laurenţiu Mironescu în zona vamală Constanţa, atunci şefii acestor instituţii trebuie să demisioneze sau să fie destituiţi.

În situaţia în care DGIPI şi SRI au monitorizat activitatea domnului Mironescu şi au emis şi rapoartele aferente, atunci primul-ministru Emil Boc – cel care l-a numit prin decizie pe secretarul general al MAI – şi ministrul Traian Igaş trebuie să demisioneze.

Reclame

One response to “Mapa profesională valabilă doar pentru PNL, nu şi pentru PD-L

  1. Pingback: Jurnal de blogger

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s