A venit şi rândul mămicilor să plătească pentru incompetenţa guvernului Boc

„Doresc să le mulţumesc şi eu tuturor celor care au votat această lege, ţinând cont că am şi eu o iniţiativă şi această înţelepciune de care au dat dovadă parlamentarii, în sensul comasării tuturor legilor pentru a obţine acest ajutor în plus la venitul acordat mamelor şi obţinut de mame, pentru că aşa e în proiectul de lege, celor care cresc copiii în perioada de doi ani, constituie un prim pas pentru a creşte natalitatea în România.

Mi-aş fi dorit ca această lege să fi fost adoptată mai de mult, nu în pragul campaniei electorale, iar dacă preocuparea dumneavoastră este într-adevăr pentru creşterea natalităţii, v-şa ruga să vă concentraţi şi pe celelalte iniţiative legislative care urmăresc ajutorul dat copiilor şi familiilor care au nevoie de aceste venituri.”

Stimaţi colegi, şi mai ales stimate colege din PD-L, vă aduceţi aminte de această declaraţie? A fost făcută pe 15 octombrie 2008, la orele 12,45 de către doamna deputat Raluca Turcan, la câteva minute după ce, cu 171 de voturi „pentru” şi 2 abţineri, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de Cameră decizională, PL 254/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.148 din 3 noiembrie 2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului. Dacă vă aduceţi aminte de această declaraţie rostită de la microfonul Camerei, vă întreb, acum, stimate colege şi stimaţi colegi din PD-L dacă o susţineţi în continuare.

De ce pun această întrebare? Pentru simplul fapt că Guvernul României, care se bazează în special pe partidul din care faceţi parte intenţionează să înjumătăţească concediul postnatal plătit.

Da, acum a venit rândul şi proaspetelor mămici să plătească pentru incompetenţa actualului guvern. Este scandalos că urmează să se umble la drepturile mămicilor. A reduce la jumătate perioada de plată pentru concediile postnatale reprezintă o lovitură grea aplicată părinţilor. Nu vor avea de suferit acei părinţi care au o stare materială bună, dar, se ştie, în România, numărul acestora este destul de redus. Dacă mai adaug faptul că şi indemnizaţiile parentale vor fi mai mici, pentru că salariile, atât cele din mediul privat cât şi cele de la stat au scăzut în ultimul an, avem un tablou de coşmar pentru cei care vor aibă un copil/copii sau deja urmează să devină părinţi.

Practic, decizia pe care urmează să o ia guvernul Boc forţează părinţii să-şi încredinţeze copiii de un an sau doi la creşe particulare sau să-şi angajeze bone, ceea ce familiile cu venituri modeste nu îşi vor permite.

Consecinţa măsurii guvernului Boc va conduce la o scădere a natalităţii, ceea ce este foarte grav pentru o ţară ca România, unde şi aşa prognozele privind îmbătrânirea populaţiei sunt mai mult decât alarmante. Şi din păcate, lipsa de viziune a guvernului Boc la asta va conduce. În nici un caz la economii importante de pe spinarea mămicilor.

PNL se opune unei astfel de măsuri şi solicită guvernului Boc să renunţe – încă mai este timp – la modificarea legislaţiei existente în ceea ce-i priveşte pe cei care devin sau redevin părinţi.

Reclame

5 responses to “A venit şi rândul mămicilor să plătească pentru incompetenţa guvernului Boc

  1. In afara de a declara la TV si pe internet ca nu sunteti de acord, dragi politicieni, ce aveti de gand sa faceti; concret, cum veti ajuta voi copii, viitorii platitori de taxe si impozite.
    Doar simpla declaratie in Parlament nu va rezolva situatia. S-a creat deja o isterie legata atat de perioada cat si de cuantumul indemnizatiei. Eu nu cred ca mamicile vor sa stea acasa 2 ani ca sa scape de munca. Pentru a avea o indemnizatie cat mai mare, eu am optat pentru a avea doua locuri de munca, adica am platit impozit din doua surse; consider ca merit sa primesc o indemnizatie conform contributiei. Spunea cineva ca, datorita faptului ca unele mamici au o indemnizatie mai mare de 600 lei, copii nu se nasc cu drepturi egale; gresit, pentru a avea o astfel de imdemnizatie, eu am renuntat la discoteca si la multe ore de somn. Inteleg ca in Romania este o rusine sa nasti copii; auzi tu, nesimtitele de mame, sa stea doi ani acasa… degeaba… ce rusine.

  2. Buna ziua ma numesc bordeianu andrei locuiesc in erbiceni i as vrea sa fac parte din tnl iasi

  3. Bogdan Ioan Bacau

    Buna seara,d-le Fenechiu,haideti sa punem capat ideei cum ca nu exista solutie pt.caderea preturilor si combaterea evaziunii fiscale.-Initiati un pr.de lege,prin care guvernul se obliga sa restituie ACCIZELE-TAXELE,TVA si TAXELE VAMALE,numai,producatorilor de bunuri si servicii(taximetristi,..)prod.agricoli,asociatii,ferme,…si IMPORTATORILOR,(carora primariea de comuna,oras,sector,a eliberat autorizatiea respectiva) -Serv.fin.cont.trebuie sa aiba acces cobtinuu la contul ministerului de finante pt. a putea rest.taxele,..JUSTIFICATE cu facturi,bonuri,emise de rafinarii,st.peco,puncte vamale,E-on,..-Comisionul de n%,pt.serv.de restituire ramane la primarie.La buget raman taxele de la evazionisti,de la cei care se plimba sau tranziteaza tara.Din acest moment orice pret SUSPECT,este o adresa exacta a evazionistului o tinta fixa pt.insp.garzii financiare. .CUM SCAD PRETURILE. -1)Rafinariea poate scadea pretul carburantului cu n,bani/litru,daca i se restituie TVA,pt.curent,gaze,apa,..consumate in procesul de rafinare.Atat poate face raf.pt.a scadea pretul.RESTUL,revine guv.sa rest.accizele-taxele,NUMAI celor care sunt in evid.primariei ca desf.o activ.ec.legala. -2)daca AGRICULTURII(sere,fabrici,..)li se rest.accize-taxe,tva,consumate in procesul tehnologic,pretul produselor agricole scade.Aceasta AUTOSUBVENTIONARE este reala si stimuleaza agric.Subv.acord.de stat esteHAOTICA si INECHITABILA.- -3)daca fabricii de paine i sa rest.taxele,..pretul painii scade. -4)daca IMPORTATORULUI i se rest.taxele vamale,..pretul prod.importate (cartofi,ceapa,..)scade. -5)daca comp.de drumuri i se rest.accizele,taxele,..pretul/km scade.Aceste argumente reale rezolva simplu si rapid problema .Preturile la carburanti,trebuie sa fie ca in UE,dar aplicate la situatia actuala a romaniei.Din 22MIL.de loc.doar max.2% sunt inregistrati ca prod.de bunuri sau importatori.asadar restituirea accizelor -taxelo,tva,celor 2%v-a determina ec.subterana sa iasa singura la suprafata,stimulata de aceasta restituire si de simpla posibilitatea de a fi descoperita.Cu respect,eu cred ca aceasta solutie v-a determina parlamentarii puterii sa treaca de partea USL.SUCCESuri,Bogdan Ioan Bacau 06.04.2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s