De vreme ce oricum, la PDL, 80 este egal cu 170, atunci să nu ne mire că pentru domnul Boc un drum naţional cu o bandă pe sens este autostradă

Domnul Emil Boc a mai realizat pe 13 noiembrie o contraperformanţă: a decredibilizat la maxim funcţia de prim ministru al României. A reuşit să o coboare în derizoriu. A reuşit-o prin participarea la ceremonialul de inaugurare a unui minuscul tronson de 10 km de autostradă. Dacă aceşti 10 km de autostradă ar fi fost primii daţi în exploatare în România, atunci admit că prezenţa premierului şi a ministrului de resort ar fi fost acceptabilă. Cum nu suntem în această situaţie, prezenţa şefului guvernului şi a ministrului transporturilor nu se justifica. O reprezentare a guvernului la nivel de subprefect ar fi frizat poate normalitatea, iar dacă tăierea panglicii ar fi fost făcută de către unul dintre primarii localităţii beneficiare atunci iarăşi se putea invoca normalitatea. Cred că în nicio ţară civilizată, primul ministru nu participă la un astfel de ceremonial, la o banală inaugurare de etapă a unei autostrăzi. Dar domnul Emil Boc se pare că nu cunoaşte procedurile şi protocoalele de la cancelariile statelor civilizate.

Am găsit însă o explicaţie privind gestul domnului Emil Boc, care nu a ţinut cont de rangul funcţiei pe care o deţine. Domnia sa s-a folosit de prilejul respectivei inaugurări pentru a “îmbrăca” haina agitatorului politic de duzină, încercând ca şi în alte situaţii să anestezieze simţurile românilor loviţi de guvernarea pe care o păstoreşte prin declaraţii electorale fără acoperire.    

Declaraţia domniei sale – dată evident după ce toate carele de reportaj ale televiziunilor de ştiri au deschis calea transmisiilor directe – după ceremonialul inaugurării reprezintă o mostră de propagandă de prost gust şi de manipulare a românilor: “E o vorbă la români, că toamna se numără bobocii. Putem zice însă că toamna se numără kilometrii de autostradă. Pe lîngă cei 10 kilometri inauguraţi azi la Cluj s-au mai făcut 20 la Bucureşti şi 14 la Sibiu – pe coridorul 4. Avem astfel, numai anul acesta, 44 de kilometri. Dacă se adaugă cei 42 de anul trecut de la Cluj, între Turda şi Gilău, 14 de pe centura Ploieştiului şi 14 la Timişoara, avem 114 kilometri în doi ani, practic 60 de kilometri pe an. Dacă se făceau atâţia în fiecare an de la Revoluţie, acum aveam cel puţin 1.200 de kilometri, iar România era împânzită de autostrăzi” – a spus Emil Boc.

Trebuie menţionat că din cei 114 kilometri de „autostradă” menţionaţi, doar 90 de km reprezintă construcţie nouă, doar 66 de km sunt de fapt autostradă, iar dintre aceştia din urmă doar 52 au fost finalizaţi.Este trist că persoana aflată în funcţia de prim ministru al României nu este capabilă a face diferenţa între o autostradă şi un simplu drum naţional, cum este centura Timişoara, pe care domnul Boc o include în autostrăzile inaugurate de guvernul său. Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte centura municipiului Ploieşti. Lipsa de cunoştinţe de specialitate caracteristică a membrilor cabinetului Boc este însă compensată din plin de priceperea la actul de dezinformare şi la lansarea de afirmaţii tendenţioase. Suntem însă în secolul XXI. Nu pot să cred că majoritatea românilor mai poate fi păcălită, pentru că există diferenţe mari între o autostradă şi un drum naţional sau o şosea de centură. Iar cei mai mulţi dintre români ştiu să facă diferenţa. Probabil însă că acei care vor vedea în centura Timişoara (un drum cu sensuri giratorii şi cu câte o bandă pe sens) altceva decât o autostradă, vor fi catalogaţi drept „ticăloşi” sau rău-intenţionaţi de către reprezentanţii actualei guvernări. Pentru care 80 este egal cu 170, iar un drum naţional cu o singură bandă este egal cu o autostradă.

Reclame

2 responses to “De vreme ce oricum, la PDL, 80 este egal cu 170, atunci să nu ne mire că pentru domnul Boc un drum naţional cu o bandă pe sens este autostradă

  1. Norocul nostru este ca Boc, numai s-a dus pe cei 10 kilometri de autostrada, ca daca se si intorcea, declara ca a inaugurat 20 de kilometri. Si asa poate, 80 este egal cu 170, depinde de unde pleci si daca te mai intorci. In cazul de fata, Roberta nici n-a plecat. De unde sa stie ea, cati kilometri sunt la intoarcere, daca la dus sunt 80? A aproximat doar.

  2. Păi şi cu „banda” care a făcut autostrada… sunt două. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s