Situatia Inspectoratul de Stat in Constructii

In cursul zilei de ieri, plenul Senatului ar fi trebui sa dezbata proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2010. Ordonanta vizeaza trecerea Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C. din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pana acum nu am facut comentarii pe aceasta tema, insa gravitatea acestei decizii nu trebuie trecuta cu vederea. Pe langa faptul ca este nejustificata si incalca recomandarile Comisiei Europene, trecerea ISC in subordinea ministerului condus de Elena Udrea reprezinta un nou pas din setul de masuri al Guvernului Boc de favorizare a clientelei PDL. In fapt, prin aceasta mutare, se doreste eliminarea controlului asupra modului în care se folosesc resursele tot mai reduse alocate investiţiilor publice. Vorbesc de acele investitii publice directionate strict catre clientela de partid a democrat – liberalilor.

Din punct de vedere administrativ, transferul este la limita legalitatii. Instituţia nu îşi va putea desfăşura în mod obiectiv activitatea de control  în domeniul construcţiilor, pentru ca se va afla într-un evident conflict de interese prin subordonarea faţă de o autoritate ce cuprinde în obiectul său de activitate şi domeniul lucrărilor publice. Este evident ca lucrarile construite de MDRT  nu vor avea nicio problema in obtinerea autorizatiilor de la inspectorii ISC, acestia fiind angajati ai unei institutii subordonate ministerului. 

Sedinta Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum, astfel incat proiectul va fi adoptat tacit in viitoarea sesiune parlamentara. Desi actul normativ isi produce deja efectele, sper ca ratiunea sa primeze in fata oricaror alte interese si aceasta ordonanta sa fie respinsa de Camera Deputatilor.

Pentru mai multe detalii cu privire la situatia actuala a Inspectoratului de Stat in Constructii puteti consulta raportul facut de Comisia de Infrastructura si Transporturi a PNL.

Reclame

2 responses to “Situatia Inspectoratul de Stat in Constructii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s