Antena 3, 25 mai 2010 – ora 18:45

In aceasta seara voi fi prezent la emisiunea “La ordinea zilei” de la Antena 3, cu incepere de la ora 18:45. Vom discuta despre pachetul de masuri propuse de executiv, asumarea raspunderii Guvernului, motiunea de cenzura si toate chestiunile de interes din aceasta saptamana.

Emisiunea poate fi urmarita on-line aici.

UPDATE: Transcriere emisiunii o gasiti aici.

Reclame

8 responses to “Antena 3, 25 mai 2010 – ora 18:45

 1. nu am putut urmari emisiunea in direct . acum la acelasi post scrie : dupa taieri ce urmeaza ? raspuns : declararea starii de urgenta si suspendarea parlamentului!!!! eu nu vad altceva . curaj .hai faceti rapid un miting in bucuresti

  • Am postat si transcrierea emisiunii pentru cei care nu au putut urmari in direct. Aveti dreptate deoarece este evident ca tot Parlamentul trebuie scos vinovat de ce se intampla, in opinia Presedintelui Romaniei.

 2. bruno castellano

  Vinovati sintem cu totii de tot ceea ce se intimpla in Romania. De la soferi pina la ministrii de la primari pina la parlamentari, de la tarani pina la magistrati … cu totii sintem de vina. De vina sint toti cei care au condus tara asta de la revolutie si pina azi.
  Avem poate cel mai slab guvern de dupa ’89 dar si cea mai slaba opozitie. De multe ori am impresia ca opozitia comploteaza cu puterea.
  Pe mine unul nu ma convinge nimeni cu nimic daca apare pe post si il injura toata ziua pe Basescu. In afara de citiva politicieni din opozitie toti pun (sau spun) aceeasi placa: „guvernul si presedintele sint de vina” dar niciunul nu face ceva concret.
  Daca ar fi existat sindicate in tara asta guvernul actual zbura demult. Dar nu avem. Liderii de sindicat sint corupti sau atasati politic.
  Va dau doua exemple: Bogdan Hosu si Liviu Luca. Cel din urma apare odata la 10 ani la televizor, desi reprezinta si „controleaza” 100 de mii de angajati direct din compania din care face parte.
  Nimeni nu se leaga de viata lui, nimeni nu are curajul sa scrie ceva despre el.
  Revenind la perioada dificila prin care trecem, de ce nu ia masuri opozitia?!!!!! Tin minte anul trecut cind era interesata sa il schimbe si pe Basescu de la conducerea tarii a putut sa „darime” guvernul. Acum nu se poate. De ce oare????!!!!!!!!
  Pentru ca nu mai exista interes asa mare sau mai bine zis pt ca se gindesc doar la viitorul lor.
  Se gindesc la faptul ca acestia (actualii guvernanti) se vor compromite foarte mult. Poate ca aceasta tehnica va functiona dar, intre timp totul se darima in tara asta. Si sa nu imi spuneti ca se darima din cauza guvernului sau numai din cauza lui; se daraima pentru ca comunistii nu au „murit”. Ei sint aici linga noi si inca controleaza totul, indiferent din ce partid fac parte.
  Uitativa la oamenii care controleaza anumite Consilii Judetene: Vrancea – Oprisan, Caras-Severin – Sorin Frunzaverde, Buzau – Mocanu Victor, Braila – Bunea Stancu, Covasna – Tamas Sandor; toti acesti oameni au ajuns stat in stat. Toti acesti oameni controleaza tot.
  Salariile nesimtite din sistemul bugetar nu cred ca au ajuns asa de un an doi de cind la conducere este guvernul Boc. Cred ca ele au devenit nesimtite inca de prin anul 2000. Poate acum au avut loc cele mai mari mariri dar, asta nu exclude ca numai cei care guverneaza si-au marit salariile. De aceste mariri beneficiaza aproape toti bugetarii, indiferent daca au o apartenenta politica sau nu, indiferent dacu au o pila sau pur si simplu pot sa-si mareasca singuri salariul cit vor.
  Cu ce poate fi mai bun un politist care a facut 6 luni la Cimpina si are un salariu de 1700 pe luna fata de cineva cu facultate care lucreaza pe un salariu de 1000 de lei?!
  Cu ce poate fi mai bun un sofer de la un anumit minister care ia in mina 4 000 de lei pe luna fata de un profesor in primii ani de lucru care are un salariu de 7-8 sute de lei?!
  In tara asta nu se va schimba nimic pina nu vom pune umarul cu totii la munca, pina nu realizam ca stind cu miinile in buzunar nu vom primii nimic.
  De fapt aici este problema: asteptam cu totii sa ne dea cineva ceva, asteptam fara ca noi sa miscam un pai.
  Avem cei mai multi asistati sociali din Uniunea Europeana si nimeni nu face nimic.
  Avem cei mai multi pensionari pe caz de boala raportat la numarul de locuitori. Oare sintem o tara de handicapatii. Eu unul nu cred ca toti pensionarii pe caz de boal chiar au ceva. Au o boala cumplita: toti sufera de LENE.
  Poporul roman sufera de LENE.

 3. bruno castellano

  Daca nu va placut comentariul meu imi cer scuze dar, anumite lucruri trebuiesc spuse pe nume si daca tot cautam sa ascundem acest lucru nu vom rezolva nimic.

  • Va incurajez sa spuneti lucrilor pe nume. Asa trebuie procedat. Din pacate sunt multe lucruri ramase nespuse. Exista numeroase discriminari, numeroase monopoluri regionale si nimeni nu actioneaza in vreun fel. Trebuie sa recunoastem ca nu exista o capacitate fireasca de protest din partea romanilor. Si nu ma refer doar in cazul de acum, cu masurile Guvernului, ci pentru orice cauza.

 4. “ GUVERNUL STIE EXACT CE FACE” A RECUNOSCUT MINISTRUL FINANTELOR SEBASTIAN VLADESCU.
  CAND A FOST PRIMAR GENERAL,COMUNITATEA LOCALA SI-A DAT SEAMA CA BASESCU,ESTE HINGHERUL CAINILOR DAR SI EVACUATORUL CHIRIASILOR CARE AU INVESTIT IN IMOBILELE PRELUATE DE CATRE STAT!! !! !!
  DE CAND A PRELUAT AL DOILEA MANDAT DE PRESEDINTE ,NEFIIND SI PRESEDINTELE CELOR 15 MILIOANE DE ROMANI ,NE-AM DAT SEAMA CA BASESCU ESTE SI HINGHERUL NATIUNII!! !! !!
  Forme-de-denaturare-a-persoanei-umane-coruptia-minciuna-si-inselatoria
  DE CE A CERUT ACUM BASESCU P.D.L. SA NU SE MAI MINTA SI SA SE RETRAGA DIN CONSILIILE DE ADMINISTRATIE [DESI LEGEA NECONSTITUTIONALA NU LE INTERZICE ]?PENTRU CA ALEGATORII SA NU ISI DEA SEAMA CA AU FOST INSELATI PERMANENT DE CATRE PARTIDUL ROSU VOPSIT IN PORTOCALIU -CARE ESTE CONTINUATORUL P.C.R.
  BASESCU ESTE IN POLITICA SI IN FUNCTII PUBLICE IMPORTANTE INCA DIN ANUL 1990 ..INSELAREA MAJORA A ELECTORATULUI DUREAZA CEL PUTIN DIN ANUL 2004 LA ALEGERILE PARLAMENTARE, EUROPARLAMENTARELE DIN ANUL 2008,LA PREZIDENTIALE DIN 2004 SI decembrie 2009 ,
  EVREIMEA A VRUT MEREU O NOUA ORDINE ECONOMICA INTERNATIONALA ,EA A INCEPUT IN MOD PREGNANT DUPA CADEREA ZIDULUI DE LA BERLIN !!! Dupa modelul rusesc, conceput de Iuri Andropov (pe vremea cand era sef al KGB) sub denumirea “Perdeaua de fum”, toate serviciile secrete din blocul comunist si-au intocmit planuri de preluare a puterii in cazul unei revolte sau a unei lovituri de stat. Pacepa sustine transant ca a semnat “documentele militare si statele de salarii” ale “civililor” de mai sus, iar “o buna parte a acestor colaboratori, informatori si ofiteri deplin conspirati constituie clasa politica a Romaniei de azi”. Strategia romaneasca de prezervare a puterii in caz de “avarie” s-a numit “Planul M”, dar punerea acestuia in practica nu se poate reconstitui fara acces la dosarele ofiterilor deplin conspirati. Planurile au fost periodic reactualizate, in functie de ascensiunea sau declinul celor recrutati.
  Agentul dublu. Este agentul care cooperează cu un guvern sau un serviciu de informaţii al unei ţări, cu sprijinul unui serviciu de informaţii sau contrainformaţii al altei ţări, fiind dirijat de ultimul în defavoarea primului.
  – Agentul de influenţă. Este acela care, prin poziţia sa într-un stat, poate influenţa opinia publică sau organisme importante ale statului respectiv să acţioneze în favoarea intereselor unui alt stat. Poate fi un politician, Este recrutat de regulă din motive ideologice, dar nu este exclusă nici cointeresarea materială sau şantajul – Agentul de dezinformare. Este acel agent care în mod obişnuit are o poziţie importantă într-un stat şi a cărui sarcină principală este să dezinformeze oficialităţile guvernului din statul respectiv. TOTI INTR-UNUL!Presedintele Traian Basescu, face parte din aceste categorii. Angajamentul scris indica o legatura sistematica cu Securitatea.Notele le trimiteau, desigur, sefului ierarhic, unei autoritati civile, guvernamentale sau militare, nu Securitatii, dar evident ca ele treceau si pe acolo. Notele ” contineau si delatiuni grave!
  „A colabora” cu Securitatea insemna, deci, a informa despre planurile, ideile, pasiunile, vicii Agentul – colector constrâns, este acel agent asupra cãruia se exercitã o presiune pentru a-i determina sã furnizeze informatii le si in general, despre intimitatea celor care aveau incredere in respectivul.
  Dezinformarea desemneaza un arsenal de mijloace cunoscute sau oculte destinate influentarii si discreditarii opozantilor politici. Scopul dezinformarii îl constituie finalizarea unor actiuni ce vizeaza realizarea unor proiecte de natura politica, militara, culturala, religioasa, diplomatica hotarâte de organul investit cu putere în conducerea domeniului respectiv, care determina în special repartizarea diferitelor mijloace avute la dispozitie:- contacte prin negociatori;- campanii de presa;
  – demonstratii de forta militara;- presiuni economice, – manipularea constiintelor.
  Dzerjinski, definea fara greutate un sistem de arme destinat compensarii inferioritatii. Înca din 1917 el scria: „Comunistii trebuie sa fie pregatiti sa foloseasca la nevoie tot felul de siretlicuri, planuri si stratageme ilegale, sa nege si sa ascunda adevarul. Cuvintele mele erau alese în asa fel încât sa provoace ura si confuzia, nu pentru a convinge adversarul ci pentru a-l disloca , pentru a-l distruge, maturându-i structurile de pe suprafata pamântului”[Barron John, K.G.B., Elsevier – Sequoia, 1975 .Acelasi autor în lucrarea „Ancheta asupra KGB” defineste dezinformarea ca fiind „propagarea constienta si deliberata a faptelor si opiniilor eronate”. G. Veraldi în prefata lucrarii lui Pietre Nord îi indica scopul printr-o exprimare deosebit de semnificativa: „Crearea unei realitati false atât de convingatoare încât adversarul sa o considere justa”[Nord Pierre, L’intoxication, Livre de poche, 1971.].
  MESAJUL LUI OPREA reprezinta decât o unealta cu care se cauta ca un subiect selectionat (AGENTUL SECUIU COORDONATORUL DIRECTIEI CONTRASPIONAJ)sa actioneze în sensul dorit. Dezinformarea ca ARMA PSIHICA ,este forma psihologica a subversiunii. Ea vizeaza destabilizarea mea ,subminarea capacitatii mele de rezistenta,IATA MESAJUL :Oprea: Ne-am îndeplinit obiectivele. Pensiile militarilor de la 3.000 de lei în jos nu se reduc31 mai 2010 20:34 „Demonstrând acest lucru, am avut sprijinul primului ministru, al Guvernului astfel că actualele simulări arată că pensiile militarilor de la 30 milioane de lei vechi în jos nu se reduc”, a spus Oprea.”Consider că ne-am îndeplinit obiectivele”, a mai spus Oprea.
  VOI SPUNE TOT CE AM DE ZIS DOAR IN MOMENTUL PSIHOLOGIC PENTRU A NU INTRERUPE DERULAREA OPERATIUNII DE CARE BASESCU ORICUM STIE, CUNOASTE SI REACTIUNEA MEA INCA DE LA ORA 13.00 CAND MI-A COPIAT TOT MATERIALUL DE 16 PAGINI ,NU DOAR EXTRASUL DE TREI PAGINI TRIMIS ACUM !!!STIU CHIAR SI CUM VOR ACTIONA DUSMANII MEI,AUTORITATILE AGRESOARE
  Ciutacu: Nu mai contaţi pe mine
  Victor Ciutacu şi-a anunţat publicul să nu se mai aştepte de la el să se lupte în numele
  cetăţenilor, în urma unei greve generale de care au fugit fiecare pe unde au putut, unii de frică să nu fie următorii pe listă, alţii acceptând ofertele particulare.

  CU ASTFEL DE ATITUDINI ,(VICTOR SI MIRCEA )BASESCU SI CLICA LUI,NU POATE DECAT SA SE AMUZE FATA DE CEI CARE AU CEDAT NERVOS ORI AU DEZERTAT!!
  ABATELE PARIA,SI CONTELE DE MONTE CRISTO,AU CONTINUAT SA SPERE LUPTAND,NU FUGIND DE GREUTATILE INSUPORTABILE ALE VIETII ,DE LASITATEA CARE NE INCONJUARA.
  ORICINE DINTRE NOI ,CEI DIN REZISTENTA,NU AR FI ASTEPTAT UN ASTFEL DE PRILEJ,PENTRU A RENUNTA,IN LOC SA DECONSPIRE MURDARIILE BASESCIENE
  DIN PACATE MIRCEA BADEA FACE LA FEL!
  PRETINZAND CA TINE CU GREVISTII DIN M.A.I.,BASESCU A REUSIT SA II INSTIGE PE SINDICALISTII POLITISTILOR CA TREBUIE REVIZUITA CONSTITUTIA CARE NU LE PERMITE SA FACA GREVA..UNII PRETIND CA AU INSOMNII PENTRU CA LE ESTE TEAMA PUTIN CA NU CUMVA DACA CADE GUVERNUL SA NU MAI FIE MINISTRI SI SA NU MAI AIBA DE UNDE SA ACUMULEZE BANI PENTRU IMPRUMUTUL DE 3 milione de euro DE LA BANCA FRANCEZA.
  VERIFICATI PREAVIZUL nr.955568736/ 26.04.2010-prin care eram anuntat ca mi se intrerupe furnizarea energiei electrice cu data de 06.05.2010,daca nu platesc RESTANTELE in valoare de 45.31 in raport de necomunicarea facturilor astfel acumulandu-se un ,total de plata la 29.04.2010=137,23(incluzand factura emisa pe aprilie 2010,necomunicata de ENEL prin incasatorul de teren care nu se legitimeaza -la fel ca si celelalte facturi inca din luna februarie 2010sub pretexte de genul” nu aveti de plata si nu pot sa va incasez daca nu aveti factura ori poate dvs. va vine factura alta data .
  In aceste conditi consider nu doar ca din anul 2008am fost un bun platnic, ci si faptul ca eu am fost obligat de acest context situational -sa platesc in mod anticipat pentru ca nu aveam comunicate facturile de catre agentul incasator al ENEL.
  MESAJ TRIMIS PE INTERNET 1.06 2010 ADICA CAND L-AM SCOS LA IMPRIMANTA IN ORAS…..

  SANTAJUL LUI BASESCU ASUPRA LUI ADRIAN SEVERIN(CARE A AJUTAT LA DEBARCAREA PRESEDINTELUI P.S.D. –IMPACIUTORUL GEOANA– ) S-A DAT PE FATA! PROFITORII SI LASII NU AU CE SA MAI CAUTE IN POLITICA,PENTRU CA EI SE DAU LA O PARTE SI PERMIT VIOLAREA DREPTURILOR OMULUI DE CATRE CEI SANTAJATI DE CLANUL BASESCU !
  TOATE ACESTEA IN CONDITIILE IN CARE FUNCTIONARII PUBLICI ,AUTORITATILE STATULUI AU DEPUS UN JURAMANT POTYRIVIT ART.82 ALIN 2 DIN CONSTITUTIE ,SI SUNT TINUTI DE RESPECTAREA ACESTUIA !
  “JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA PENTRU PROPASIREA SPIRITIUALA SI MATERIALA A POPORULUI ROMAN,SA RESPECT CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,SA APAR DEMOCRATIA ,DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR,SUVERANITATEA,UNITATEA SIBIN TEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI ”
  IAR ASTIA MAJOREAZA TOATE TAXELE EXISTENTE ,INTRODUC ALTELE ,REDUC PENSIILE SI SALARIILE ,
  PE 31 MAI ,3 PDISTI AU VOTAT LA MISTO IN FAVOAREE M0OTIUNII DEPUSE IMPOTRIVA MINISTRULUI FINANTELOR ,PENTRU A INSELA INCREDEREA PSD ,PNL ,PC ,PENTRU CA ACESTIA SA CREADA CA ESTE POSIBIL SA TREACA MOTIUNEA SI SA CADA GUVERNUL CU OCAZIA DEZBATERII PRIVITOARE LA MASURILE EXTREME DE AUSTERITATE
  MAI STITI CUM SE LAUDA IN ACEA ZI IMATURUL PONTA?
  NU NE PUTEM LASA PE NUMELE UNOR NECORESPUNZATORI PROFESIONAL !
  Va cer sprijinul pentru Institutul “Sincai”
  iunie 1, 2010 prin nastase
  16 Votes

  Membrii Institutului „Ovidiu Sincai” au trecut săptămâna trecută prin clipe de şoc şi groază. Aflaţi în clădirea din strada Atena nr.11, membrii ISD s-au trezit în Institut cu o veritabilă trupă de comando formată dintr-un executor judecătoresc, un poliţist, patru avocaţi şi mai mulţi revendicatori ai imobilului, care le-au cerut cercetătorilor să-şi facă bagajele imediat, să-şi împacheteze obiectele personale şi să părăsească imediat clădirea. Evident, toată lumea a fost uluită, în momentul în care au aflat că trebuie să plece într-o oră dintr-o clădire în care unii membri ai ISD au muncit, zi de zi, în ultimii opt ani. Doar comuniştii au mai procedat în acest fel, la naţionalizare.
  Ce s-a întâmplat, de fapt? Nişte persoane, cărora nu vreau să le dau numele, au câştigat în instanţă spaţiul în care s-a aflat ISD, s-au întocmit formele legale pentru preluarea spaţiului, dar RAAPPS nu a informat ISD privind iminenţa evacuării. Iniţial, proprietarii spaţiului, împreună cu echipa lor de avocaţi, au cerut evacuarea imediată a spaţiului, ameninţând cu aducerea unor „băieţi” pentru a arunca în stradă bunurile ISD. Cu chiu, cu vai, s-a acordat un timp de 48 de ore pentru evacuarea deplină a sediului ISD, cu tot ce înseamnă aceasta: piese de mobilier, calculatoare, biblioteca, acte ş.a. Nu este o treabă uşoară să transferi o instituţie în 48 de ore, în condiţiile în care nu ai un spaţiu pentru depozitarea obiectelor. Evident, sub presiunea timpului, multe obiecte de mobilier s-au degradat iremediabil, iar altele au fost abandonate în fostul sediu.
  Aşadar, în momentul de faţă, ISD „Ovidiu Şincai” este paralizat, membrii săi nu mai au birouri, cursurile masteratului în Management politic nu mai au unde se ţine.
  Dupa cum stiti, Institutul funcţionează de aproape un deceniu. ISD a publicat de-a lungul anilor numeroase cărţi, precum şi câteva zeci rapoarte de analiză politică. Institutul face parte din reţeaua Academiilor politice ale Consiliului Europei, prin Şcoala Europeană „Ovidiu Şincai”, alături de alte 15 ţări. De asemenea, Institutul este extraordinar de bine conectat în reţeaua fundaţiilor politice europene, are parteneriate cu institute similare nu doar din Europa, dar şi din China. ISD „Ovidiu Şincai” – institutie de interes public – are nevoie de sprijin.
  Dată fiind situaţia disperată a ISD, vă cer sprijinul pentru găsirea unui spaţiu adecvat (de 3-400 de metri pătraţi) pentru Institut, în care să se poată amenaja o sală de conferinţe şi birouri pentru cercetători, care să poată fi închiriată pe termen lung, cu o chirie de până în 2500 de euro/lună. Dimineata, am mers cu Anne Juganaru sa vedem cateva variante pentru inchiriere – imobile (case) de 3-400 de m. patrati, in zona centrala. Poate aveti si alte idei.

  Mai 31st, 2010 at 12:16
  bogdan Says:
  Şi AICI sunt banii dumneavoastră (partea a IV-a)
  Ne spune astăzi,31 mai, Simona Fica,în exploziv-news.ro.
  9 SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe rue Périé Mazamet NR. 12, PARIS! PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!
  Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de „fiţe”, unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) – in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut „fata lui tata” banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu (NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!).De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 9000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar – chiar dacă e consistent – nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din… succesuri, nu?

  ! Mai 31st, 2010 at 12:19
  bogdan Says:
  IN CURSUL ZILEI DE AZI AM REMIS PRESEI SI STATIILOR DE TELEVIZIUNE FRANCEZE SCRISOAREA ADRESATA PRESEDINTELUI FRANTEI NICOLAS SARKOZI. ACEASTA SCRISOARE TRANSMISA PRIN AMABILITATEA AMBASADORULUI FANCEZ LA BUCUREATI , DEZVALUE ACTIUNILE CRIMINALE ALE CETATEANULUI ROMAN TRAIAN BASESCU ,ACTUALUL PRESEDINTE AL ROMANIEI. TINAND SEAMA CA INTRE FRANTA SI ROMANIA EXISTA UN TRATAT DE EXTRADARE IN CAZURI GRAVE, AM CONVINGEREA CA PRESEDINTELE (INCA IN FUNCTIUNE) SA APARA IN FATA UNUI TRIBUNAL FRANCEZ CAT DE CURAND. SPER CA SCANDALUL MONSTRU CARE VA IZBUCNI CA URMARE A ACTIUNII MELE, SA GRABEASCA ACEASTA PROCEDURA.
  ( fragment )
  Traian Basescu a fost implicat in iarna lui 1981 intr-un accident de proportii, care a ramas in istoria marinei moderne. 37 de nave au fost incendiate in portul francez Rouen, iar Sena a fost poluata de nava condusa de actualul sef al statului, Despre acest eveniment din cariera sa profesionala, presedintele Basescu pastreaza tacerea, chiar daca la un moment dat si-a recunoscut vina si faptul ca a inselat autoritatile franceze.Prezint si proba falsificarii probelor accidentului din 1981/1982, recunoscut chiar de Traian Basescu. In declaratia lui Basescu, acesta recunoaste faptul ca a falsificat probele unui accident din Portul Rouen pentru a se salva si a pacali statul francez. Incidentul provocat de capitanul de nava Traian Basescu s-a petrecut acum 29 ani. Era una din primele curse in calitate de capitan de cursa lunga ale lui Traian Basescu.Pe Sena, in Portul Rouen, nava a luat foc la descarcarea incarcaturii.Alte 37 de nave au luat foc, de asemenea. Imediat, francezii au realizat s ca focul a pornit de la nava actualului presedinte si au trecut la ancheta.Basescu a stat 28 de zile la Rouen, pentru a le explica francezilor dezastrul creat. A scapat doar dupa ce i-a mintit. “Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine”, marturisea Basescu in 23 iunie 1998 intr-un interviu acordat postului de televiziune Prima TV.In interviul citat, actualul presedinte recunoaste ca a ascuns probele vinovatiei sale in accidentul de la Rouen. “Am explicat organelor de Securitate (Ceausescu secret service ) ce s-a intamplat cu noi acolo si, acum pot sa o spun public, nu mai e niciun secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre”, spunea Basescu.
  SRISOAREA SI DOCUMENTELE AU FOST TRIMISE :Europe 1;France 2;France 3; France 24;Fun Radio;LCI;M6;Radio France Internationale;RFO;TF1;Euro Investor; Google;Maire Info;Mediapart;Metro;Rue 89;Web Matin;Yahoo;1st Headlines;Big News Network;EIN News;Expatica;France Daily;French Culture Now;Index Mundi;Inside France;Moreover;Nabou;News Now;One World;Topix;Toqueville Connection;Courrier International;Le Libre Journal;Le Nouvel Observateur;Le Point;Le Revenu; L’Expansion;L’Express;Marianne;Paris Match;Valeurs Actuelles;Economist;La Croix;La Tribune;Le Figaro; Le Journal du Dimanche; Le Monde;Le Parisien;L’Equipe;Les Echos;L’Humanite;Liberation; Agence France Presse;Focus;News Press;PR Newswire; Reuters; L’Alsace; Dernieres Nouvelles d’Alsace;………..etc
  Robert Horvath ziarist USA

 5. PLANUL LUI BASESCU ESTE INSTALAREA LUI LAZAROIU CA PRESEDINTE AL CURTII CONSTITUTIONALE A ROMANIEI INTARZIINDU-SE SINE DIE PRIN TERTIPURI STIUTE DE BASESCU,ANASTASE,TOADER NUMIREA LUI DORNEANU LA C.C.R…
  DIN ANUL 2005 SE TERGIVERSEAZA APLICAREA Art. 13(1) (3) Legea nr. 304/2004PENTRU FALSIFICAREA CELOR DEZBATERILOR URMATE IN SEDINTA PUBLICA IN FIECARE AN SE PRELUNGESTE PRIN OUG
  OUG Nr.114/2009 Art. XI. — Termenul prevazut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 653 din 22 iulie 2005, de la care se aplica dispozitiile art. 13 din Legea nr. 304/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la inregistrarea sedintelor de judecata, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2011.

  PRIM-MINISTRU
  EMIL BOC
  Contrasemneaza:
  Ministrul finantelor publice,
  Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
  Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
  Mihai Constantin Seitan
  Ministrul administratiei si internelor,
  Vasile Blaga
  Ministrul sanatatii,
  Cseke Attila
  Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului,
  Daniel Petru Funeriu
  p. Ministrul justitiei,
  Alina Mihaela Bica,
  secretar de stat
  Bucuresti, 23 decembrie 2009.
  Nr. 114.
  APLICAREA ART 13ALIN 1 SI 3 CUI II FOLOSESTE?MAFIEI ADMINISTRATIVE JUDICIARE SPRIJINITE DE MAFIA POLITICA DIN PD(L)SI COORDONATA DE TRAIAN BASESCU !!!!
  OUG Nr.114/2009 privind unele masuri financiar-bugetare 11 Ianuarie 2010
  Legea nr. 304/2004, privind organizarea judiciara
  Art. 13. – (1) Sedintele de judecata se inregistreaza prin mijloace tehnice video sau audio ori se consemneaza prin stenografiere. Inregistrarile sau stenogramele se transcriu de indata.
  (2) Grefierul sau specialistul in stenografie consemneaza toate afirmatiile, intrebarile si sustinerile celor prezenti, inclusiv ale presedintelui completului de judecata .
  (3) La cerere, partile pot primi o copie a transcrierii inregistrarilor, stenogramelor sau notelor grefierului.
  DUPA 3 ,4 CERERI MIN SE ELIBEREAZA INCHEIEREA DE SEDINTA -DUPA DOUA SAPTAMANI INCHEIEREA DE SEDINTA,CAM CU O ZI INAINTE DE TERMENUL URMATOR
  IN 1 ianuarie 2011.SE VA MAI DA INCA O OUG PANA IN 2012,SI APOI CAND VINE PSD-ul SI PNL-ul LA PUTERE ,PROBABIL CA SE VA INTAMPL ADIN NOU DACA VA MAI FI MONITORIZAT DE CATRE COMISIA EUROPEANA STATUL AGRESOR DENUMIT ROMAN!
  A SE VEDEA ADRESA DE RASPUNS A ICCJ SCAF TRIMISA .ACELASI LUCRU SE IONTAMPLA DIN 2005 ADIOCA DE CAND CONDUCE TARA BASESCU TRAIAN !ACEASTA OIN CONDITIILE IN CARE AU EXISTAT PROGRANMME OINTERNATIUOANLE IN ACEST SCOP DAR MINISTRUL PREDOIU A FOLOSIT BANII PENTRU PLATA MAGISTRATILOR CORUPTI ,SCHIMBAND DESTINATIA FONDURILOR BANESTI EXTERNE !!!NU ACHIESATI LA ORDINUL ILEGAL BASESCIAN ,PRIVIND CODURILE ,PRETEXT AL LUI BASESCU PENTRU ACOPERII MURDARIU ADIN J.A.I.
  NE VEDEM LA RAPORTUL C.E.
  CEL MAI CORUPT PARTID ESTE PD(L).EL TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII!Ir TRAIAN BASESCU,CREATORUL SI COORDONATORUL ACESTUI PARTID ,TREBUIE DEMIS DE CATRE PARLAMENT SI POPOR!!
  DISCRIMINAREA UNORA SI PRIVILEGIEREA ALTUIA IN DETRIMENTUL ALTORA,NU POATE INSEMNA DECAT UN TRAFIC DE INFLUENTA PENTRU CA LAZAROIU SA PUINA IN PRACTICA RECOMANDARILE LUI BASESCU .CEEA CE DICTEAZA TOTALITARUL ,EXECUTA OBEDIENTII CARE NU VOR SA-SI PAIRDA ORIVILEGIILE CLASEI CONDUCATOARE…CEI CE OCUPA FUNCTII DE CONDUCERE IN AUTORITATILE STATULUI AU FOST PROPUSI SI INSTALATI IN FUNCTIE TOCMAI PENTRU TRADAREA INTERESELOR NATIONALE SI SUSTINEREA INTERESELOR ISRAELULUI,SUA,FRANTA,SPANIA,PORTUGALIA! !
  Basescu : Analizez si posibilitatea sa nu mai candidez inca o data t27 January 2009Presedintele Traian Basescu a declarat aseara la postul public de televiziune, ca ia in calcul si varianta sa nu mai candideze pentru un nou mandat la Cotroceni, daca va constata ca politica economica a Guvernului Boc va esua.
  • Minciuna individuală politică, orientată către schimbarea opiniei şi convingerilor unui individ sau a unei mulţimi de subiecţi, cu obţinerea posibilităţii de a manipula intenţiile şi comportamentele altora în favoarea unui singur individ;
  • Minciuna colectivă practicată de un grup sau de către o comunitate cu o anume poziţie socială şi privilegii. Minciuna politică colectivă vizează păstratea statutului şi privilegiilor de catre o minoritate aflată în conflict de interese cu o majoritate defavorizată, lipsită de privilegiile grupului;
  • Minciuna economică, individuală sau colectivă, ascunde intenţionat starea reală a unei economii locale, regionale, statale sau globale din diferite motive.
  MINCIUNILE ELECTORALE ALE PDL PRIN CARE IN 30 NOIEMBRIE AU INSELAT 5 MILIOANE DE ELECTORI SI PRIN CARE AU PRELUAT PUTEREA IN STAT:”ALEGE OMUL CARE SA RE REPREZINTE ,PENTRU A ITI REZOLVA PROBLEMELE TALE SI ALE COMUNITATII.VOTATI OMUL CARE VA STIE CEL MAI BINE NEVOILE SI CARE ISI IA ANGAJAMENTUL CA SE VA LUPTA PENTRU VOI IN PARLAMENT
  „Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit” – (Horatiu)

 6. 1. Cartea de vizita a lui Traian Basescu

  TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973.

  Pana la terminarea studiilor in 1976 a fost colaborator al lucratorilor din Directia a IV- a de Contrainformatii Militare. (A nu se confunda cu Directia a III-a de Contraspionaj!). In aceasta calitate elevul militar BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular.

  La terminarea studiilor, Directia a IV- a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul BASESCU TRAIAN , dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr. 00151392/29-09-1976.

  Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta. In aceasta calitate TRAIAN BASESCU este preluat ca informator – sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta condus la acea vreme de ofiterul Dumitru Nicusor. De folosirea ofiterului de marina TRAIAN BASESCU s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides care organiza contacte cu acesta inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intalniri participa de regula si seful lui Avramides, Dumitru Nicusor, care insa se intalniea si separat cu TRAIAN BASESCU.

  In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat. De mentionat faptul ca desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informatorul TRAIAN BASESCU mai multe note scrise pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr 3990/1973.

  In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor.Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, TRAIAN BASESCU a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Rosioru Ioan si Deacu Constantin, tot sub coordonarea sefului biroului, Dumitru Nicusor.

  Dumitru Nicusor a trecut dupa 1989 in SRI, ajungand General, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea.

  TRAIAN BASESCU a sustinut in 1981 examenul de Comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei Arges. In acea perioada era de notorietate in randul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura.

  In jurul anului 1984 informatorul TRAIAN BASESCU a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I.

  In 1987 TRAIAN BASESCU este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE. In aceasta perioada TRAIAN BASESCU a transmis preponderent informatii de inters economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Roterdam, dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic roman din tarile respective.

  In vara anului 1988, TRAIAN BASESCU a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
  In 22 decembrie 1989, ofiterul de Securitate Silvian Ionescu, cel care l-a avut in subordine pe TRAIAN BASESCU, s-a infiltrat printre revolutionarii din fata Comitetului Central, a intrat in anturajul lui Dan Iosif si ulterior al lui Gelu Voican Voiculescu si in ianuarie 1990 a fost numit Secretar Executiv al FSN.

  La inceputul anului 1989 in ascensiunea profesionala a lui TRAIAN BASESCU intervine o sincopa. Pe 8-03-1989 este rechemat in tara , fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM. TRAIAN BASESCU a fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava Zimnicea in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca TRAIAN BASESCU a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port.

  In perioada ianuarie-martie 1989 TRAIAN BASESCU a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara incercand sa-si justifice deciziile, dar si lansand acuze grave si neintemeiate la adresa Comandantului navei Zimnicea.

  Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinand cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca TRAIAN BASESCU a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile legii. El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pana la Revolutie.

  Imediat dupa Revolutie, TRAIAN BASESCU a fost numit Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor. Pentru a obtine aceasta functie foarte importanta, TRAIAN BASESCU s-a bucurat de recomandarea si sustinerea secretarului executiv al FSN Silvian Ionescu, dar si ale vechiului sau prieten, Calin Marinescu, zis Shogunul, pe atunci Presedinte al CFSN Constanta.

  2. ADMINISTRATORUL

  In cei 15 ani care au trecut de la Revolutie , TRAIAN BASESCU a ocupat in permanenta functii administrative, cu o singura exceptie, perioada 1993-1996. In tot acest timp TRAIAN BASESCU a reusit sa isi creeze o imagine de om gospodar, de bun administrator, folosindu-si exclusiv calitatile de comunicator si de manipulator al opiniei publice pentru ca rezultatele efective obtinute de TRAIAN BASESCU in administratie sunt dezastruoase.

  Perioada am prezentat-o mai sus, iar in continuare vom prezenta o sinteza a activitatii lui TRAIAN BASESCU in functii administrative, care demonstreaza, ca episodul din CV-ul sau, nu a fost un simplu accident.

  Imediat dupa Revolutie TRAIAN BASESCU a urcat rapid in functie de la Director in Minister, la Subsecretar de stat si de la inceputul anului 1991, la Ministru al Transporturilor. In acesti trei ani 1990-1992, TRAIAN BASESCU a ignorat complet problemele reale din transporturile romanesti si anume starea proasta a drumurilor (nici un kilometru de sosea nu a fost modernizata in acesti trei ani), diminuarea alarmanta a traficului de persoane si marfuri pe CFR, concomitent cu scumpirea exagerata a acesui tip de transport, starea deplorabila a flotilei TAROM ( exceptie facand cele doua aeronave Airbus cumparate de Petre Roman, intr-o afacere din care s-a incasat un comision de 1,3 milioane dolari). Dar aceasta perioada va ramane in memoria colectiva ca perioada in care a disparut mai mult de jumatate din flota maritima a Romaniei, cealalta parte disparand si ea in a doua perioada de ministeriat al lui TRAIAN BASESCU, cu aportul determinant al FPS-ului condus de Sorin Dimitriu si Radu Sarbu.
  Disparitia flotei romane a insemnat una dintre cele mai oneroase afaceri de dupa Revolutie care s-a soldat cu pierderi de sute de milioane de dolari pentru statul roman, dar si cu castiguri pe masura pentru cei implicati direct. Alaturi de TRAIAN BASESCU au fost inculpate alte 80 de persoane, printre care alti doi fosti Ministri ai Transporturilor, Radu Sarbu fostul Presedinte al FPS, etc. Dintre toti acestia numai TRAIAN BASESCU refuza sa se prezinte in fata justitiei, tocmai pentru ca stie ca, desi nu a semnat nici un act pentru vanzarea vreunei nave, el este cel care a orchestrat toata aceasta uriasa operatiune care a dus la disparitia efectiva a flotei romane.
  Tot TRAIAN BASESCU este cel care a creat la inceputul anului 1990 o vasta retea alcatuita din inalti functionari din Ministerul Transportului in fruntea carora s-a aflat bunul sau prieten Calin Marinescu (Shogunul), dar si din firme romanesti si mai ales straine care au obtinut sute de milioane de dolari din exploatarea si valorificarea flotei romane.

  Una dintre cele mai cunoscute componente ale acestei uriase operatiuni de spoliere a avutiei nationale a fost afacerea Petromin- Klaveness (Norvegia) prin care 18 dintre cele mai moderne nave romanesti au fost facute practic cadou firmei norvegiene care la data semnarii contractului cu Petromin, era in pragul falimentului, mai avand in dotare doar cateva vrachiere si nave multifunctionale. Este de remarcat faptul ca in urma afacerii Petromin – Klaveness TRAIAN BASESCU nu a primit numai recompense de ordin material ci a obtinut si diploma de absolvent al cursurilor Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al statului norvegian.

  Intregul rechizitoriu care a stat la baza inculparii lui TRAIAN BASESCU si a complicilor lui este public si poate fi studiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. De altfel ancheta in cazul Flota a inceput inca din timpul regimului Constantinescu, in 2000 secretarul de stat din Ministerul Justitiei Mocuta trimitand la Camera Deputaţilor instiintarea cu privire la inceperea urmaririi penale.

  In perioada 1996-2000 TRAIAN BASESCU a fost din nou numit Ministrul Transportului.
  In acest interval de timp s-a realizat un singur lucru asfaltarea unor sosele nationale care ajunsesera intr-un grad de degradare extrem. Reabilitarea acestor sosele s-a facut cu banii cetatenilor care au fost obligati sa plateasca celebra taxa BASESCU, bani care au ajuns in conturile firmelor apropiate lui TRAIAN BASESCU si PD-ului.

  Tot atunci TRAIAN BASESCU a definitivat, cu ajutorul FPS-ului instrainarea flotei romane si a adus, tot impreuna cu FPS-ul, TAROM-ul in pragul falimentului.

  SNCFR-ul a fost divizat in mai multe companii, dar asta nu a dus la eficientizarea activitatii, ci doar la distribuirea de functii de directori mai multor clienti politici, compania ramanand in toata aceasta perioada pe primul loc pe lista datornicilor la bugetul statului si regia cu cele mai mari pierderi din exploatare.

  De asemenea, in perioada 1996-2000, SNCFR a constituit alaturi de Petrom, Renel si Sidex, principala cale de drenare a fondurilor publice catre clientela politica a coalitiei aflata la putere.
  Cea mai cunoscuta mostra de jaf a banului public a fost reabilitarea autostrazii Bucuresti-Pitesti. Lucrarile au costat circa 100.000.000 dolari, din care 53,1 milioane dolari credit BERD, iar 44 milioane dolari de la Guvernul Romaniei. La doar o luna de la darea in folosinta a autostrazii, s-a prabusit un pod peste un canal de colectare a apelor, iar dupa 3 luni covorul asfaltic a inceput sa se desprinda asa incit dupa 6 luni gropile acopereau cea mai mare parte din suprafata autostrazii, facand imposibila circulatia si impunand angajarea unor noi lucrari de asfaltare.

  Intre 2000 si 2004, activitatea lui TRAIAN BASESCU de Primar General al Capitalei nu a dus la finalizarea nici unuia dintre programele necesare Bucurestilor, desi multe din aceste programe au fost subiecte de campanie electorala. Curatenia orasului, asfaltarea si reabilitarea strazilor, fluidizarea circulatiei, reabilitarea retelei de apa si canalizare, constructia de locuinte sociale, repararea scolilor, toate sunt bile negre pentru Primarul General al Capitalei dupa patru ani de mandat.

  3. POLITICIANUL

  TRAIAN BASESCU si-a inceput activitatea politica, in 1991 cand a fost numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Roman.

  In 1992 cind s-a produs scindarea FSN in doua tabere, in jurul lui Ion Iliescu si in jurul lui Petre Roman, TRAIAN BASESCU a ales tabara Roman.

  Adevarata afirmare politica a lui TRAIAN BASESCU a inceput insa in 1996. Cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare din noiembrie 1996, cand fiind acuzat de adversarii politici ca este principalul vinovat pentru disparitia flotei, a facut un gest foarte spectaculos, demisionand din functia de Deputat, renuntand astfel la imunitatea parlamentara si punandu-se la dispozitia justitiei. In realitate acest demers politic, care i-a atras foarte multa simpatie in randurile electoratului, a fost foarte bine calculat, TRAIAN BASESCU stiind foarte clar ca timpul scurt ramas pana la alegeri, nu permitea organelor de ancheta sa definitiveze un dosar extrem de amplu cum era si este dosarul Flota. Mai mult decat atat, TRAIAN BASESCU a obtinut numirea ca Director de campanie electorala al lui Petre Roman, si primul loc pe lista de candidati ai PD pentru Camera Deputatilor in judetul Vaslui. In acest mod TRAIAN BASESCU si-a asigurat o altfel de imunitate, stiind foarte bine ca nici un organ de ancheta nu va avea curajul sa-l aresteze pe directorul campaniei electorale ale unuia din primii trei candidati la Presedentie , si pe unul dintre cei mai mediatizati candidati ai opozitiei din acea vreme, in conditiile in care toate sondajele indicau ca PD-ul va participa la guvernare dupa alegerile din 1996. TRAIAN BASESCU a considerat ca actionand astfel are sanse sa inchida o data pentru totdeauna chestiunea Flota atat din punct de vedere mediatic cat si juridic.

  Dupa alegerile din 1996, TRAIAN BASESCU este numit Ministru al Transporturilor in Guvernul Ciorbea. Activitatea ca Ministru a lui TRAIAN BASESCU din perioada 1997-2000 am prezentat-o sintetic mai sus, dar foarte importanta a fost activitatea politica a acestuia din perioada respectiva.

  Initial TRAIAN BASESCU s-a plasat in randurile baronilor PD, alaturi de Victor Babiuc, Radu Berceanu, Bogdan Niculescu-Duvaz, Alexandru Sassu, oameni care au constituit trupa de soc a lui Petre Roman in disputa cu adversarii politici din PDSR, dar si din CDR.

  TRAIAN BASESCU s-a remarcat rapid ca varful de lance al PD-ului, in lupta cu colegii din coalitie. Prima victorie importanta a fost schimbarea Primului Ministru Victor Ciorbea, in primavara anului 1998, actiune inceputa de TRAIAN BASESCU in decembrie 1997 prin declansarea crizei guvernamentale. TRAIAN BASESCU a stiut sa exploateze foarte bine aceasta victorie, asigurandu-si o imagine de luptator pe scena politica romaneasca, locul doi in partid, dar mai ales locul doi in Guvernul condus de Radu Vasile. Din acest moment si pana la alegerile din 2000 TRAIAN BASESCU a sustinut in permanenta o stare de conflict in cadrul coalitiei de guvernare, initiind dispute cu colegii de Guvern, dar si cu alti lideri ai partidelor aflate la putere. Valeriu Stoica, Radu Sarbu, Andrei Marga, Nicolae Noica, Traian Remes, Varujan Vosganian, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Mugur Isarescu, Theodor Stolojan etc. TRAIAN BASESCU a reusit in acest mod sa-si creeze o notorietate foarte mare, fiind zilnic prezent pe micul ecran, si pe prima pagina a ziarelor, dar si o imagine de personaj politic fara scrupule, rau de gura, pus in permanenta pe harta si care nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

  La inceputul anului 2000, in vizorul sau a intrat si Petre Roman cu care a avut mai multe dispute publice, alimentand astfel ideea ca el, TRAIAN BASESCU este de facto numarul unu in partid si pregatind debarcarea lui Petre Roman din fruntea PD. In acest context trebuie privita si strategia adoptata de TRAIAN BASESCU inainte de alegerile locale din 2000 cand desi a fost solicitat sa candideze la Primaria Capitalei , de catre Petre Roman, inca din februarie 2000, a refuzat in nenumarate randuri, dar in paralel a incurajat desemnarea de catre PD a unui candidat lipsit de orice sansa. Pe acest fond, cand dupa aparitia mai multor sondaje de opinie dezastruoase pentru PD, insistentele pentru a accepta sa candideze au crescut, TRAIAN BASESCU a acceptat sa se inscrie in cursa pe 5-05-2000, exact in ultima zi in care se mai acceptau candidaturile.
  Prin aceasta manevra TRAIAN BASESCU si-a creat imaginea de salvator al Partidului Democrat, demarand practic actiunea de inlaturare a lui Petre Roman din functia de Presedinte PD. Pentru aceasta s-a autoimpus ca Director al campaniei electorale a lui Petre Roman, pozitie din care l-a sabotat pe acesta sistematic, asta facand ca Roman sa obtina in toamna anului 2000 de 3 ori mai putine voturi decat PD, partidul pe care Roman il reprezenta. Este de notorietate faptul ca mai multi sefi de filiale ale partiduli au fost sunati de TRAIAN BASESCU care le-a cerut sa se concentreze exclusiv pe campania parlamentara, in detrimentul celei prezidentiale a lui Petre Roman.

  Apoi in anul 2001 s-a folosit de liderii din PD Berceanu, Duvaz, Sassu, Simona Marinescu pentru a obtine voturile congresului PD, inlocuindu-l astfel din functia de Presedinte PD pe Petre Roman. La acelasi congres, imediat dupa ce a fost numit Presedinte, si-a sacrificat aliatii amintiti mai sus, niciunul dintre ei nemai obtinand functiile promise in conducerea PD. De atunci toti liderii marcanti ai PD, cu exceptia lui Radu Berceanu au parasit partidul condus de TRAIAN BASESCU din cauza stilului dictatorial pe care acesta l-a impus in conducerea partidului.

  In perioada 2001-2004 TRAIAN BASESCU si-a folosit pozitia de Primar General al Capitalei pentru a-si impune o noua imagine publica, aceea de unic adversar al partidului de guvernamant, pregatindu-si astfel ascensiunea spre cea mai inalta demnitate in stat, functia de Presedinte al Romaniei. Lansarea acestei adevarate campanii a fost facuta de TRAIAN BASESCU printr-o declaratie care-i defineste stilul de a face politica, acuzandu-l pe Adrian Nastase … In continuare TRAIAN BASESCU a purtat un razboi de gherila cu Adrian Nastase, razboi care pe fondul nemultumirilor sociale si al deteriorarii imaginii PSD i-a atras o simpatie tot mai larga in randurile populatiei.

  In final singurul obstacol in fata nominalizarii sale ca reprezentant al Aliantei PNL-PD in cursa prezidentiala l-a reprezentat Theodor Stolojan, candidatul desemnat al aliantei. TRAIAN BASESCU a reusit, sa-l determine pe acesta sa se retraga din cursa pentru Presedentia Romaniei si din viata politica, cu numai trei saptamani inaintea campaniei electorale, in urma unei intense actiuni de constrangere, de manipulare si de santajare a lui Theodor Stolojan.

  4. AFACERISTUL

  In intreaga sa activitate TRAIAN BASESCU a fost calauzit de doua teluri ascensiunea in ierarhia sociala si inavutirea. Daca pentru atingerea primului tel s-a folosit de relatia privilegiata cu Securitatea pana in 1989 si de activitatea politica ulterior, pentru inavutire a considerat ca orice metoda este permisa.

  In continuare va vom prezenta numai o parte din afacerile necurate care au creat bunastarea familiei BASESCU.

  In 10-01-1980 lui TRAIAN BASESCU, pe atunci ofiter angajat la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta, i s-a repartizat din fondul locativ de stat un apartament cu 4 camere plus dependinte, situat in Aleea Zmeurei nr. 2, bl. U, sc. A. Cum la acea data familia sa se compunea din sotie si un copil, repartizarea s-a facut cu incalcarea normelor legale in vigoare pentru ca avea dreptul la doar 2 camere).

  In 26-05-1992 TRAIAN BASESCU a cumparat locuinta respectiva, pe baza contractului nr. 1415 achitand pe loc suma de 140.000 de lei.

  În 10 ianuarie 1991 Primaria Capitalei, cu adresa nr. 118053, a pus la dispozitia Ministerului Transporturilor apartamentul nr. 4 din strada Argentina nr. 2, bl.12, et. 2 (Piata Victoriei). Acest apartament a fost ocupat de TRAIAN BASESCU.

  In 22.08.1991, TRAIAN BASESCU a renuntat la apartamentul din strada Argentina si a primit in aceeasi zi, cu aprobarea lui Petre Roman, repartitie pentru imobilul de lux din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 prin comunicarea Secretariatului General nr. 15/4086/1991. In baza acestor acte ICRAL Herastrau a intocmit contractul de inchiriere 60165 din 28 august 1991. Asa cum rezulta din Adresa 1888 din 21 iulie 1991 a Ministerului Transporturilor, la acea data TRAIAN BASESCU isi avea domiciliul stabil in Constanta. In aceste conditii, conform Legii 5/1973 nu i se putea repartiza o locuinta intr-o alta localitate cu incheierea contractului pe durata nedeterminata (putea beneficia, eventual, doar de o locuinta de serviciu). Contractul de inchiriere pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 era nul de drept deoarece – conform Legii 5/1973 – o persoana fizica nu putea detine, in acelasi timp, doua locuinte proprietate de stat. Astfel, daca TRAIAN BASESCU impreuna cu familia si-ar fi stabilit domiciliul in Bucuresti, inainte de a i se incheia contractul pentru imobilul din Bulevardul Aviatorilor ar fi trebuit sa faca dovada ca a predat apartamentul din Constanta, Aleea Zmeurei, dar asa cum am aratat acest apartament nu numai ca nu a fost predat statului ci a fost chiar cumparat de TRAIAN BASESCU un an mai tarziu. In 1997 motivand ca imobilul din Bulevardul Aviatorilor nr. 57 este revendicat de fostii proprietari, TRAIAN BASESCU a solicitat in calitate de Ministru al Transporturilor atribuirea unei locuinte de protocol. RAAPPS i-a repartizat pentru perioada mandatului de ministru locuinta din B-dul Maresal Prezan nr. 4. In realitate, Primarul General al Capitalei nu numai ca nu a parasit imobilul din B-dul Aviatorilor nr. 57, dar, in 1998, Directia de Administrare a Fondului Imobiliar i-a prelungit contractul de inchiriere pana in 2004.

  Chirias la propria Primarie, in vila din B-dul Aviatorilor nr. 57, TRAIAN BASESCU a solicitat RAAPPS, in 2000, prelungirea contractului de inchiriere pentru apartamentul din B-dul Maresal Prezan nr. 4. Solicitarea Primarului General nu era una legala, intrucat pierduse calitatea de demnitar, dar la interventia ministrului PSD, Serban Mihailescu, RAAPPS i-a prelungit contractul de inchiriere.

  In 9 august 2000, TRAIAN BASESCU a cumparat un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care a platit pe loc 1.483.244.000 lei. O adevarata afacere, avand in vedere ca a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, cumparand cu 13 dolari metrul patrat de teren, care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat la peste 100 de dolari. Cel care i-a vandut lui TRAIAN BASESCU terenul din Baneasa la acest pret derizoriu este Costel Casuneanu, om de afaceri care are peste 100 de TIR-uri, o fabrica de parchet, o benzinarie si o statie de service auto in comuna Oituz.
  Explicatia acestei afaceri imobiliare este ca pe vremea cand era ministru al Transporturilor, Traian Basescu i-a facilitat lui Casuneanu obtinerea de autorizatii de transport complet scutite de taxe pe destinatiile Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia si Franta.

  La sfarsitul anului 2003 TRAIAN BASESCU a vindut terenul din Baneasa pe care-l achizitionase si a cumparat o vila pe soseaua Bucuresti-Ploiesti pentru care a achitat pe loc suma de 280.000 de dolari. TRAIAN BASESCU a trecut-o in mod fictiv pe numele ficei sale Ioana, pentru a nu fi obligat sa justifice in fata legii provenienta banilor cu care a achizitionat-o.

  TRAIAN BASESCU mai detine un apartament de 370 de metri patrati intr-o vila de lux in zona Foisorul de Foc din Bucuresti, pe strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, achizitionat in 2002 si achitat pe loc.

  În 1994 TRAIAN BASESCU a infiintat impreuna cu alti patru asociati firma Triton Company, la care el detine 20% din actiuni. Aceasta este firma care asa cum a afirmat in mai multe randuri Primarul General. La aceasta firma asociat si administrator este Ionescu Dumitru, cel care i-a precedat lui TRAIAN BASESCU in functia de sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers si fost ofiter de Securitate. Cenzorul permanent al firmei Triton Company este Nicolae Varzaru, fost contabil al Clubului Dinamo, implicat in fraudarea Clubului alaturi de Vasile Ianul. Triton Company a fost infiintata la un an dupa Triton Grup srl, firma care ii are ca asociati pe ofiterul acoperit Ionescu Dumitru si pe Branza Paul, un alt prieten foarte bun al lui TRAIAN BASESCU. Branza Paul este si el asociat cu TRAIAN BASESCU la Triton Company , unde este si administrator.

  O alta firma la care TRAIAN BASESCU era de data aceasta asociat unic si care era administrata de sotia sa Maria este M.T. Vega Transport srl, firma care a fost infiintata în 1996 si aparent, nu a functionat niciodata.

  TRAIAN BASESCU a declarat întotdeauna ca veniturile sale provin dintr-o afacere cu înghetata: Prod Cros srl, la care asociat nu este el, ci sotia lui, Maria Basescu, cu 20% de procente din beneficii si pierderi si fratele lui, Mircea Basescu, cu 39% de procente din beneficii si pierderi. Firma Prod Cros srl a achizitonat in 1994 fabrica de inghetata, printr-un credit extern luat prin Banca Agricola, credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat.

  Cea de a patra firma a familiei BASESCU, AMC Cros srl este o firma de produse lactate, care o are ca actionar pe Maria Basescu, cu 20% din profit si pierderi. Aceasta firma a fost infiintata, in 1994, odata cu Prod Cros srl, de catre Maria Basescu si Mircea Basescu. Familia BASESCU detine exact acelesi procente ca la Prod Cros srl: Maria Basescu – 20% si Mircea Basescu – 39%. Ceilalti actionari sint, la fel ca la Prod Cros srl, cei doi oameni de incredere ai lui TRAIAN BASESCU: Anca Ivascu – 39% si Dumitru Scaiceanu – 2%. Anca Ivascu este sora lui Aurelian Ivascu, membru PSD, consilier local la Constanta, apropiat al lui Radu Mazare. TRAIAN BASESCU a introdus-o pe Anca Ivascu si intre actionarii de la Aliment Murfatlar srl, unul dintre principalii sponsori ai campaniei electorale a Partidului Democrat si a lui TRAIAN BASESCU.

  In anul 2001 TRAIAN BASESCU figura printre actionarii persoane fizice la Banca Comerciala Unirea alaturi de seful Directiei de Supraveghere Bancara Nicolae Cinteza, si de Cristian Burci, patronul de la Prima TV , ca actionar majoritar figurand un grup de firme rusesti. Bilanturile oficiale depuse de toate aceste firme la Registrul Comertului nu justifica nici pe departe investitiile imobiliare ale familiei BASESCU si asta explica de ce incearca Primarul General sa-si camufleze averea trecand-o pe numele rudelor.

  La fel de greu de justificat insa sunt si cheltuielile exorbitante facute de fiica lui TRAIAN BASESCU, Ioana care a deschis un magazin de lux in incinta hotelului Hilton din Bucuresti. Magazinul si investitia totala facuta de fiica lui TRAIAN BASESCU este estimata la 1.000.000 de euro.

  Prin intermediul fratelui sau Mircea Basescu, TRAIAN BASESCU este implicat intr-un mare numar de afaceri in Constanta. In 1991, pe cind era Ministru al Transporturilor, TRAIAN BASESCU a infiintat la Constanta firma Star Sea Co srl. La fel ca la Prod Cros srl si la AMC Cros SRL, TRAIAN BASESCU detine aceasta firma prin intremediul fratelui sau Mircea Basescu si a lui Anca Ivascu.

  Tot prin Mircea Basescu si Anca Ivascu, TRAIAN BASESCU a infiintat in 2001 la Constanta firma Miral Cross Ships Supply srl, care se ocupa de activitati anexe transporturilor pe apa. In 2002, pe numele lui Mircea Basescu, a fost infiintata firma de consultanta MB Consult Company srl. Fratele lui TRAIAN BASESCU detine in totalitate aceasta firma, fiind si unicul ei administrator.

  In activitatea sa de Ministru al Transporturilor si de Primar General al Capitalei, in afara de afacerea Flota numele lui TRAIAN BASESCU a mai fost legat de numeroase afaceri dubioase care pot explica situatia materiala infloritoare a familiei BASESCU.

  Ca Ministru al Transporturilor TRAIAN BASESCU a initiat si demarat in 1997, o serie de activitati ca dezmembrarea materialului rulant al SNCFR si vinzarea componentelor la fier vechi, curatirea si intretinerea terasamentelor de cale ferata etc., pe care le-a incredintat unor apropiati ai sai. Aceste activitati platite din bugetul Ministerului Transporturilor erau extrem de rentabile, dar mai ales erau imposibil de controlat ulterior sub aspect cantitativ si calitativ, reprezentand o sursa continua de fonduri pentru TRAIAN BASESCU si apropiatii sai. La aceste activitati s-a adaugat incredintarea fara licitatie a lucrarilor de modernizare si asfaltare a drumurilor.

  Ca Primar General TRAIAN BASESCU a debutat in 2000, la numai o luna de la investirea in functie cu o operatiune extrem de contestata, demolarea chioscurilor, in urma careia zeci de mii de familii au ramas fara sigurul mijloc de subzistenta. Explicatia acestei actiuni se regaseste in sumele foarte mari de bani primite de TRAIAN BASESCU atat pentru campania electorala din 2000, cat si pentru folosul sau personal, de la doua mari firme de supermarket-uri, Carefour si Billa, interesate in eliminarea concurentei reprezentata de chioscurile care vindeau marfa foarte ieftin.
  Alte afaceri care au reprezentat si mai reprezinta surse importante de castig pentru Primarul General sunt incredintarea lucrarilor de asfaltare exclusiv catorva firme apropiate lui TRAIAN BASESCU, inchirierea a 648 de WC-uri ecologice a caror intretinere costa 7 miliarde de lei lunar, autorizarea catorva zeci de firme de alimentatie publica sa-si desfasoare activitatea in parcurile Capitalei etc.

  O alta operatiune care i-a adus un camision important lui TRAIAN BASESCU a fost afacerea Parcul Bordei-Satul Francez. Complexul de vile a fost cunstruit la jumatatea anilor ’90 pe un teren din Soseaua Nordului care ulterior a fost revendicat. TRAIAN BASESCU i-a oferit proprietarului (Costel Constanda un apropiat al Vicepresedintelui PD Radu Berceanu), in schimbul terenului revendicat in suprafata de 19.000 de metrii patrati, 3,3 hectare de teren (Parcul Bordei), pe malul lacului Floreasca, in cartierul Primaverii, cea mai scumpa zona rezidentiala a capitalei. Cele 3,3 hectare de teren date in proprietate de TRAIAN BASESCU valoreaza la pretul pietei 33.000.000 de euro (1000 de euro metrul patrat), in conditiile in care terenul primit la schimb de Primaria Capitalei valoreaza numai 9.500.000 de euro, la pretul pietei (500 de euro metrul patrat).

  TRAIAN BASESCU se afla in relatii apropiate cu controversatul om de afaceri Frank Timis caruia i-a promis sprijin in Proiectul Rosia Montana, inca din perioada in care era numarul doi in Guvernul Radu Vasile.

  5.TRAIAN BASESCU VS. FLOTA

  a) scurt istoric
  – In 1990 intreaga flota maritima a Romaniei era grupata la IEFM NAVROM : Flota de Pescuit Oceanic la Tulcea , Flota de Pescuit Fluvial la Galati ;
  – Flota maritima cuprindea 390 de nave, de la cargouri de 3000 de tdw pana la mineraliere de 165 000 tdw;
  – Ca tonaj, flota avea in jur de 17 milioane tdw, ocupand locul 7 in lume (depasind flotele unor tari precum Franta si Germania); valoarea de piata a flotei era de 4-6 miliarde de dolari;
  – C.L.C.: in terminologia maritima internationala reprezinta titulatura “capitan/commandant de cursa lunga”; in perioada 1975-1987 promotiile Sectiei Civile a Institutului Superior de Marina nu au mai facut fata la cresterea exploziva a numarului de nave;
  – Se va apela fie la ofiteri de marina militara, fie la avansarea rapida a unor ofiteri tineri, eludand gradele pe care acestia trebuiau sa le obtina in prealabil;
  – In aceste conditii ajunge Traian Basescu comandant de nava;
  Atributiile comandantului:
  – este singurul inarmat cu arme de foc la bordul navei;
  – poate sa hotarasca in orice problema, fara a se consulta cu nimeni;
  – poate oficia casatorii;
  – poate aresta si incarcera;
  – poate decide esuarea sau chiar scufundarea navei;
  – La IEFM Navrom Constanta, dupa revenirea din cursa, fiecare comandant trebuia sa prezinte un raport de activitate (in afara Jurnalului de Bord), dupa care se intalnea cu ofiterii de Securitate care raspundeau de intreprinderi;
  – Intrevederea nu era consemnata in scris, note scrise dand doar informatorii de la bordul navei;

  b) Basescu a facut avere prin urmatoarele metode:
  – achizitionarea de alimente in porturi straine, de calitate inferioara, pentru care platea preturi pentru calitate superioara (acest lucru se facea in colaborare cu agentul Navrom din portul respectiv – ship-shandler);
  – tot in intelegere cu agentul, se aprovizionau cu cantitati de motorina si ulei mult mai mici, pentru care plateau preturi mai mari;
  – o alta sursa de venituri ilicite era incarcarea devizelor la lucrarile de reparatii ale navelor romanesti din Marea Nordului, unde Basescu era reprezentant Navrom (ofiter acoperit). Basescu a fost in legatura cu colonelul Vasile Stanciu (acum seful Unitatii de Ofiteri Acoperiti din SRI); lista ce urmeaza a fi publicata, fiind planificata de serviciile NATO.
  – Una dintre aceste manevre i-a fost fatala lui Basescu, care la sugestia Securitatii va fi retras in 1989 (ordin semnat de contraamiralul Anghelescu);
  – Dupa unele marturii demne de crezare, in 1989, dupa sinuciderea g-l Milea, in biroul acestuia s-ar fi gasit o Nota prin care se solicita pentru ofiterul acoperit (gradul de capitan) MapN, Basescu Traian, aprobarea de trecere in structurile securitatii (actualul SIE),
  – In februarie 1990, Nicolae Vacaroiu aproba vanzarea ca fier vechi a 26 de nave; durata de viata, general acceptata a unei nave este de 25 de ani;
  – Dupa acest termen ea mai poate naviga daca indeplineste cerintele Registrului Naval;
  – Lansata sub “pavilion de complezenta” (Panama, Liberia), nava vanduta initial ca fier vechi mai poate circula ani buni si aduce profituri substantiale;
  – In 1991, fratele lui Traian Basescu, Mircea Basescu (tot CLC) pleaca in Japonia (port Yokohama) cu un mineralier de 165 000 tdw; de la Yokohama , Mircea Basescu trimite o telegrama anuntand ca nava s-a stricat si necesita reparatii capitale;
  – Ministrul Traian Basescu aproba, reparatia costand 1 200 000 de dolari; justificarea banilor s-a facut cu acte dubioase, iar la revenirea in tara nava a intrat in alte “reparatii capitale”;

  c) Contractele de bare-boat:
  – alaturi de contractile PETRO-KLAV si ERMIS, contractele bare-boat, aprobate in perioada cat Basescu a fost secretar de Stat si Ministru (guvernele Roman si Stolojan), s-au dovedit un esec;
  – NAVROM (respectiv cele trei companii rezultate din fragmentarea acestuia) pune la dispozitia unei persoane (fizice sau juridice) una sau mai multe nave;
  – Persoana respectiva asigura managementul acestora (contracte de carausie marfa, plata echipajului, aprovizionarea cu combustibil); reparatiile se fac pe socoteala proprietarului, iar profitul se imparte in doua; in urma acestor contracte toate navele au fost pierdute;

  – Metode au fost urmatoarele:
  a. Reparatii fictive sau devize incarcate;
  b. Managerii au indatorat navele (neplatind achizitiile);
  c. Managerii, uzand de fals, au pus gaj navele (desi nu le apartineau) si au luat imprumuturi enorme de la banci;
  – contractele de bare-boat, incepute de Traian Basescu si Calin Marinescu (secretar de Stat in perioada cat Basescu a fost ministru) au continuat si sub mandatele ministrilor Paul Teodoru si Aurel Novac;
  – printre cei care s-au imbogatit din contractele de bare-boat se numara si Adolf Bidea si Gheorghe Bosanceanu.
  – Calin Marinescu si Gheorghe Bosanceanu au fost comandanti de nave si apropiati ai lui Basescu;

  d) Dosarul Flota:
  – dosarul “Flota” instrumentat de PNA nu cerceteaza decat cazul a 16 nave Navrom; Petromin SA cuprindea Flota Strategica si a rezultat in urma divizarii Navrom; printer vasele strategice se numarau petrolierele si mineralierele;
  – navele au fost ipotecate de Christiana Bank – Oslo (Norvegia), in favoarea societatii Torvald-Klavenes – Oslo, cu care Petromin formase o societate mixta (joint-venture), Petro-Klav;
  – grupul Klavenes a incasat de la Christiana Bank (in contul celor 16 nave romanesti) circa 150 de milioane de dolari; neachitandu-si ratele, navele au fost vandute de banca;
  – banca a dat doar 50% din valoarea navelor, prejudiciul adus statului roman fiind de peste 300 milioane de dolari (doar pentru 16 nave!);
  – Basescu a fost acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune si delapidare;
  – Au mai fost acuzati Paul Teodoru, Radu Sarbu si Aurel Novac; s-au sesizat nereguli la toate cele trei companii: Romline, Navrom, Petromin;
  – Basescu in calitate de subsecretar de Stat la Subsecretariatul pentru Navigatie Civila, a trimis o ordonanta catre Petre Roman prin care solicita acordarea sumei de 683 000 de dolari din fondul valutar al statului, pentru eliberarea remorcherului romanesc “Hercule”, arestat in Suez;
  – Ulterior, compania Romline condusa de Gheorghe Serescu inchiriaza navele “Mangalia”, “Tutova” si “Tuzla” firmei americane King Shipping Management;
  – Basescu aproba schimbarea pavilionului pentru care navele sa poata circula sub pavilion cipriot (incalca flagrant legea!);
  – Partenerul american infiinteaza o firma in Cipru, la care inregistreaza cele trei nave inchiriate, desi nu avea nici o legatura cu societatea constanteana Romline;
  – Basescu a fost acuzat de implicare in fraudarea cu 100,5 milioane de dolari a Petromin, prin intermediul firmei mixte “Minerva Shipping Company” cu sediul in Malta;
  – Cota de participare a fost de 50% Petromin si 50% Ermis Maritime cu sediul in Liberia; contributia partii romane consta in 7 nave si a firmei straine in participare cu contravaloarea reparatiilor si retehnologizarii acestora;
  – In calitate de ministru al Transporturilor, Basescu ii transmite primului ministru un memoriu de fundamentare pentru aprobarea prin Hotarare de Guvern a participarii Petromin la constituirea societatii mixte (care urma sa aiba profit de 16,2 milioane de dolari, din care 50% ar fi revenit partii romane);
  – Navele au fost transferate in baza unor documente ilegale (nu au existat procese de predare primire a gestiunii; valoarea din actul de vanzare a unor nave a fost derizorie) si a avut drept consecinta pierderea profitului de peste 6 milioane de dolari; toate cele 7 nave au fost pierdute;
  – In cazul Torvald Klavenes (debuteaza in 1990), grupul de firme norvegian face o vizita in portul Constanta; un an mai tarziu (1991), conducerea CNM Petromin ii inainteaza ministrului Traian Basescu un material din care reiesea starea tehnica proasta a navelor companiei;
  – Solutia avansata era acordarea unui imprumut de 45 de milioane de dolari pentru retehnologizarea a 15 nave; finantarea urma sa fie oferita de grupul de firme Torvald Klavenes;
  – La 14 mai 1991 s-a inregistrat contractul de societate mixta intre AS Klavenes Chartering Norvegia si Petromin, cu participarea in parti egale;
  – In urma unei vizite la Oslo a lui Traian Basescu, in calitate de ministru, ia fiinta firma Petromin Overseas INC, inregistrata in Liberia; prin ordinul lui Basescu, in 1992, navele Carbunesti, Comanesti, Bobalna si Borzesti au fost trecute sub pavilion Liberian;
  – Concernul norvegian era interesat de asigurarea intereselor sale in zona Golfului Arabiei, compania dezvoltand transport cargo in “Saadyat Free Zone – Abu Dhabi”;
  – In zona Golfului Persic se joaca interese de rang mondial: “GIAT Industries”, grup industrial de armament din Franta dorea sa evite falimentul, Rusia cu santierele navale Baltiisky Zavod dorea sa se reintegreze in arena mondiala;
  – Concernul norvegian a apelat la aparenta retehnologizare a flotei romanesti pentru a o vinde in alta parte; vanzarea navelor romanesti s-a facut pe sume derizorii: vrachierul Bals a devenit “Mounth Parnitha” (158 158 tdw, construit la Mangalia in 1982); a fost vandut unei firme grecesti pentru suma de 2 100 000 de dolari; nava Borzesti (64 854 tdw) a fost vanduta pentru 3 500 000 dolari;
  – Prejudiciul in dosarul Flota este de 324 514 689 USD ( peste 11 miliarde de lei);
  – Afacerea a fost condusa de Basescu prin asumarea ilegala a functiei de presedinte/director al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas (rezultata din asocierea CNM Petromin cu Torvald Klavenes);
  – Basescu avea drept de dispozitie si operare in contul bancar al societatii mixte Petroklav, permitand alimentarea nejustificata a acestuia cu suma de 500 000 dolari din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia, cu care nu se afla in nici o relatie comerciala;
  – Suma a fost evidentiata in City Bank Londra, ca un transfer intern cu titlu de plata a unei prime de asigurare catre Petroklav Inc. Bahamas pentru nava Baicesti;
  – Prima de asigurare era in realitate datorata de alta firma: Borom Shipping Londra; nava Baicesti a fost ipotecata in favoarea Christiana Bank Oslo, obtinandu-se un credit de 4 milioane de dolari; se pare ca banii au fost folositi astfel:
  a. 3 250 000 $ virate companiei United Dutsch (care nu a existat niciodata);
  b. 250 000 $ virati firmei de avocatura Sinclaire Roche & Temperley;
  c. 500 000 $ in contul firmei Petroklav Inc. Bahamas, unde director era Basescu;
  – au mai fost urmariti penal Marin Lupu si Helmut Bogdan, reprezentanti CNM Petromin la Oslo;
  – alt actor important in afacerea Flota, neurmarit inca penal, la fel de abil in jongleri, este Serban Mihailescu, cainele “acoperit” (ofiter) al lui Tudor Postelnicu la paza cabinetului Constantin Dascalescu, care in toata perioada “scufundarii flotei” avea demnitati de reprezentare a FPS (deci a statului) si de care PNA si chiar presa nu face referire; personaje ca Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu sunt implicate direct in acest jaf asupra grelei mosteniri ceausiste “ce plutea pe apa”, in prezent fixata in conturi personale.
  Publicat de OPRISTAINEN la 07:02

  Sunt multe informații aici. Unele pot fi ușor confirmate din documentele vremii. La unele vom avea acces abia după ce Sauron Băsescu nu va mai avea protecția serviciilor de informații și a unor structuri ale administrației de stat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s