PNL – un nou inceput

Congresul PNL s-a terminat si iata ca ne aflam la un nou inceput de drum. Crin Antonescu a fost reales presedinte al partidului alaturi de echipa sa din care am ales sa fac si eu parte. Mi-am exprimat de la bun inceput sustinerea pentru Crin Antonescu si am crezut in potentialul sau de a conduce PNL spre victoria in alegerile prezidentiale. Am fost alaturi de Crin in campania electorala de anul trecut si am realizat in acele momente capacitatea sa de a imprima un echilibru in interiorul partidului. Consider ca asteptarile mele de pana acum au fost satisfacute.

Insa acum ne aflam in fata unui nou obiectiv. Partidul National Liberal are marea sansa de a deveni peste doi ani principala forta politica a Romaniei si acest potential trebuie valorificat de echipa care va conduce partidul. Aceasta directie a fost deja stabilita si dovada in acest sens o reprezinta cele aproximativ doua milioane de voturi luate de Crin Antonescu la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului trecut. Ca membru al echipei Antonescu si intelegand obiectivele pe care ni le asumam la conducerea partidului, voi face tot ce imi sta in putinta sa pun umarul pentru a obtine victoria la alegerile locale si parlamentare din 2012, dar mai ales la alegerile prezidentiale din 2014.

Pentru a elimina orice critici nefondate pe care le-am tot auzit in ultimele zile, as dori sa fac cateva precizari legate de congresul care s-a incheiat. 

1. Oportunitatea organizarii acestui congres a fost indelung criticata. Pe nedrept, dupa parerea mea. Acest Congres a fost binevenit deoarece suntem in fata unui moment foarte important pentru PNL. Pana acum, partidul a tinut congrese doar in momente de criza interna. In aceasta perioada nu ne confruntam cu nicio criza. Crin Antonescu a fost acceptat de 80% din partid ceea ce arata stabilitatea noastra. Totusi, organizarea acestui congres a fost necesara pentru a valorifica un moment crucial pentru viitorul PNL : acela de a ajunge principala forta politica din Romania. Congresul din 2002 a fost necesar pentru ca partidul sa creasca de la 7% la  cota de 17 % atinsa in anii urmatori. Acum a fost nevoie de un Congres pentru ca partidul sa creasca de la 20% la 30%, scorul pe care am convingerea ca il vom obtine la urmatoarele alegeri. In urma acestui congres a rezultat o echipa coerenta ale carei preocupari nu sunt altele decat indeplinirea obiectivelor asumate in fata membrilor PNL si a tuturor romanilor.

2. Cea mai mare satisfactie pe care o am la sfarsitul celor doua zile este legata de pozitiile exprimate de liderii sindicali si patronali invitati sa participe la lucrarile Congresului. Toti liderii confederatiilor sindicale si patronale care au luat cuvantul au apreciat sinceritatea de care PNL a dat dovada in actul de guvernare, lipsa masurilor populiste, informarea corecta a partenerilor sociali si politicile economice avantajoase atat pentru angajati, cat si pentru angajatori. Toate aceste atribute ale guvernarii PNL, aplicate cu succes pana in 2008, au fost sterse cu buretele de guvernarea PDL – PSD si de guvernarea PD-L. Invitatii din partea sindicatelor si patronatelor au cerut ferm ca PNL sa vina la guvernare pentru a scoate tara din criza si au criticat incompetenta actualilor guvernanti.  Ma bucur sa vad ca vom avea si alti parteneri pe drumul de a deveni principalul partid de guvernare al tarii in 2012.

 

P.S. Avand  in vedere ca astazi este o zi speciala pentru doamne, as dori sa le urez tuturor femeilor un sincer „La multi ani!” si sa aiba parte numai de bucurii cu aceasta ocazie deosebita.

Reclame

5 responses to “PNL – un nou inceput

 1. Obiectivul de 30% este realist, poate chiar puţin „conservator”
  O dată ce „contractul” s-a încheiat de către echipa de conducere la „cota” de 30%, nu ar fi timpul să acţionăm?
  Care este obiectivul-ţel (şi nu obiectivul minimal) 35, 40 sau 45%?
  Doar se observă în natură, în tot regnul animal, că orice obiectiv-ţel este PARŢIAL îndeplinit, de aceea unii lei mor de foame.
  Eu sunt un simplu membru PNL, am 42 de ani şi înţeleg cum este să fii „soldat”. Ca soldat am nevoie de un ţel. Dacă preiau 30% în rând cu restul oştirii o să se obţină 22, 24 sau 26.
  Care este obiectivul-ţel global (pe ţară)? 30 sau 40???
  Care este obiectivul-ţel în Bucureşti? 30 sau 55??
  Alin

 2. Multumim pentru urari, domnule Fenechiu! Felicitari ! Ati invins si sper din toata inima ca veti sti sa valorificati cum trebuie acest capital de incredere. Avem nevoie de oameni integri!

 3. Pingback: Scurte impresii după Congresul PNL | Paul-Sorin Tiţa

 4. Şi totuşi timpul curge la fel, nimic nu pare nou, nimic nu pare schimbat.

 5. Pentru „Bibliotecaru”
  K, şi ce faci TU ca să nu mai curgă timpul la fel?
  Dacă eram pe un site pd era normal să vedem timpul contractându-se numai la voinţa augustă a cuiva „de sus”, cineva cu gravitaţie aşa mare că (sic) curbează tot spaţiu şi tot timpu în jurul magnificenţei sale – adică o BLACK HOLE…
  TU ce faci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s