Acelaşi preşedinte. Alt câştigător.

Ultima perioadă a fost încărcată pentru toată lumea. Acum, după încheierea alegerilor prezidenţiale, lungi discuţii despre fraude, contestaţii la BEC şi la Curtea Constituţională, renumărarea voturilor nule şi multe altele, putem trage linie şi ajunge la o singură concluzie – am revenit în acelaşi loc de unde am plecat. Ţara este în criză economică, politică, fără o formulă validă de guvernare. Însă, regresul cel mai mare pentru români este că am rămas cu acelaşi preşedinte.

După această luptă electorală de care ne vom aminti mult timp de acum înainte, constat că avem o singură certitudine. Această certitudine cu valoare de câştig se numeşte Crin Antonescu. Traian Băsescu este şi va rămâne acelaşi om cu care ne-am obişnuit de douăzeci de ani încoace. Mircea Geoană şi-a arătat limitele. Preşedintele PSD, cu toate că şi-a dorit foarte mult să ajungă la Cotroceni, a fost ajutat în demersul său electoral de nenumăraţi „strategi” al căror obiectiv era doar ca Traian Băsescu să piardă alegerile.

Crin Antonescu a dovedit că este singurul lider politic care a confirmat aşteptările din acest an şi reprezintă un mare câştig pentru PNL. Crin şi-a demonstrat valoarea cu fiecare ocazie, prin proiectele lansate, prin discurs, prin prestaţia sa la dezbaterile între candidaţi şi mai ales prin campania sa pozitivă, centrată în jurul proiectului Johannis. Regret că am avut dreptate atunci când am spus că preşedintele PNL, Crin Antonescu, este singurul candidat care are posibilitatea să îl învingă pe Traian Băsescu.

 Mi se pare destul de clar că preşedintele PNL a dovedit că este singurul lider politic adevărat la ora actuală şi reprezintă şansa PNL pentru a deveni un partid mare. Din acest motiv, cred că învingătorul anului politic 2009 este Crin Antonescu.

Reclame

11 responses to “Acelaşi preşedinte. Alt câştigător.

 1. E interesant ce se intampla, multi romani traiesc acest sentiment. Crin, de pe pozitia a treia a avut tot timpul o atitudine de invingator, s-a repliat foarte repede dupa primul tur, a negociat matur si responsabil si a creat o imagine de forta a PNL. Poate nu intamplator PSD, o masinarie imensa, priveste spre PNL cu admiratie sincera(asa cum noi romanii obisnuiti putem percepe). Se simte forta liberalilor si partide mult mai mari din Romania incep sa inteleaga ca se poate face politica si altfel, ca si in politica nu marimea ci atitudinea conteaza.

 2. Crin este un castig pentru romania , pentru democratie. dar alegerile au fost pierdute . si calvarul nu s-a incheiat . sa nu va inchipuiti ca basescu , dupa ce a cheltuit poate sute de milioane de euros pentru a castiga alegerile va imparti putere cu altcineva . nu ! va incerca sa rupa partidele si sa aserveasca parlamentul . ma mir ca dl. tariceanu , dupa ce a rezistat eroic 4 ani , spera intr-o pace cu basescu .

 3. Mi-aş dori ca primul câştig să fie schimbarea legilor electorale. Să se impună un partid care să lupte pentru acest lucru simplu. Am în vedere:
  1. Rezultatele validate în fiecare secţie să fie publicate pe Internet;
  2. Să se elimine pe cât posibil posibilitatea furtului.

 4. Stimate Domnule FENECHIU,
  Este foarte adevarat ca, in urma competitiei pe care cu totii am urmarit-o cu „sufletul la gura” invingator a fost declarat fostul detinator al CENTURII LA CATEGORIA „FUNCTIA SUPREMA IN STAT”.
  Nu sunt un specialist in politica romaneasca dar, urmarind evolutia evenimentelor am tras urmatoarele concluzii:
  1.Alegerea D-lui CRIN ANTONESCU pentru functia suprema in stat ar fi insemnat punctul de plecare pentru recinfigurarea clasei politice romanesti; formarea unui nou pol politic in jurul ideilor si principiilor liberale; am fi „lansat” pe piata internationala o noua Romanie mult mai credibila si mai transparenta (atat in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta cat si capabilitatea de absorbtie a instrumentelor UE pentru rezolvarea acestora);
  2.Proiectul JOHANNIS care a reusit intr-un interval de timp foarte scurt (ceea ce rar se intampla in viata politica romaneasca) sa uneasca marea parte a fortelor politice ar fi asigurat o gestionare eficienta a formarii noului guvern, a masurilor pe care acesta urma sa le implementeze in societatea noastra si, nu in ultimul timp o atragere a partenerilor externi in ceea ce priveste „implicarea” acestora in relansarea economica a Romaniei; totodata, acest proiect (dupa parerea mea) ar fi fost un mare „sprijin” pentru D-l Geoana, in principal pentru rezolvarea a doua aspecte importante din PSD si, anume:
  -ar fi scapat de presiunea din interiorul partidului pentru ocuparea functiei de prim-ministru;
  -avand in vedere acordarea D-lui Johannis a dreptului de VETO in desemnarea persoanelor ce urmau a ocupa portofoliile de ministri, ar fi reusit sa promoveze generatia PONTA si formarea unui nou partid social-democrat mult mai credibil si debarasat de elementele inconvenabile cu care acesta este mereu asociat.
  3.Este foarte greu sa dam o definitie a cetateanului roman cu drept de vot. Este oare posibil ca in secolul XXI sa-ti exprim obtiunea de vot in functie de cei 50 sa 100 de lei pe care ii primesti? Sai, in functie de continutul unei pungi cu cateva alimente? Este oare posibil ca, vazand si simtind pe pielea ta, cat de greu o duci si cum te coplesesc de la o zi la alta lipsurile, sa mai stai la indoiala daca te duci sau nu sa votezi?
  Oare ce idealuri, ce aspiratii, ce nazuinte ii mana pe acesti romani care procedeaza in acest fel? Ce mesaje de viitor le transmit ei copiilor lor?
  4……..si dezbaterile ar mai putea continua dar, in folosul cui?

 5. INTELEGEREA FRAUDULOASA DINTRE TRAIAN BASESCU SI P.D.L. A CONSTAT IN SOLIDARIZAREA DEPLINA IN SAVARSIREA DE INFRACTIUNI CU OCAZIA ALEGERILOR PREZIDENTIALE ,CU CONDITIA OFERIRII DE FUNCTII MINISTERIALE SI NERASPUNDERE IN FATA LEGII!!
  UNANIMITATEA IN DAREA DECIZIEI DE VALIDARE A PRESEDINTELUI BASESCU DE CATRE C.C.R.,A FOST OBTINUTA PRIN SANTAJ, TEROAREA DESFASURATA DE POLITIA POLITICA BASECIANA!!!SPARGEREA PARTIDELOR DE CATRE INSTITUTIILE CRIMINALE –PUSE IN SLUJBA LUI BASESCU-ESTE O RELICVA A MANIFESTARII DICTATORIALE A ACESTUI HITLER AL ZILELOR NOASTRE!!!
  BASESCU :” românii pe 6 decembrie mi-au dat unii susţinere, alţii o lecţie”acum cei 5,2 milioane de roamni care nu l-a votat se asteapta la represalii de l; acest comuunist securest!
  “Este un alt obiectiv al celui de-al doilea mandat: acela de a fi mai bun decât în primul mandate”minciuni deghizate ,pentru asi acoperii asasinatele pe care are sa le puna inpractica!!
  • Basescu :“Nu pot să închei micul meu discurs fără a mulţumi tuturor românilor, BEC-ului care a depus o muncă fantastică pentru alegeri corecte şi CCR.”
  CARE VA SA ZICA UNNUMAR DE BULETINE DE VOTURI A FOST INITIAL IN URNELE DE VOTARE,SI ALT NUMAR A FOST VALIDAT DE CATRE B.E.C. SI C.C.R.-CORORA BASESCU LE-A MULTUMIT PENTRU MUNCA “FANTASTICA”
  fantastic – FANTÁSTIC, -Ă, fantastici, -ce, adj. 1. Care nu există în realitate; creat, plăsmuit de imaginaţie; ireal, fantasmagoric, fabulos. ♦ Literatură fantastică = gen de literatură în care elementul preponderent îl constituie imaginaţia, irealul. 2. Care pare o plăsmuire a imaginaţiei; p. ext. extraordinar, grozav, de necrezut. ♢ (Adverbial) Produs fantastic de scump. 3. (Despre oameni) Ale cărui idei sau fapte au un caracter fantezist, bizar. – Din fr. fantastique, lat. Phantasticus
  CARE VA SA ZICA LA ASTA SE GANDEA “SF-ISTUL,CAND A AFIRMAT PRIMA DATA “S.F.”CACI NU PUTEA SA PRONUNTE “SCEAIANS FICSAN”ORI ALTE CUVINTE (INSEMNE ,INTREPRINDERE…….)
  BAREM CEAUSESCU A FOST INCHIS SI SE SPUNEA CA DE ACEEA NU PUTEA PRONUNTA BINE CATEVA CUVINTE PRECUM: TUTULOR ,.PRETINI,…..
  CUM SA LASAM sa depuna jurământului în Parlament pe , 21 decembrie, ora 15,00,pe Traian Basescu carer nu a respectat TIMP DE 5ANI DE ZILE JURAMANTUL CONSTITUTIONAL :” “ASA CUM NU SI-A RESPECTAT JURAMANTUL NICI CAND A FOST PRIMAR GENERAL –CAND A MODIFICAT ATRIBUTIA PRINCIPALA PREVAZUTA IN ART.68 ALIN 1LITERA a) DIN LEGEA NR.69/(A ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE)DE A ASIGURA RESPECTAREA DREPTURILOR OMULUI.
  ACUM ,DUPA CE A DEVENIT IARASI PRESEDINTE- PRIN FRAUDA- VREA SA MODIFICE CONSTITUTIA,IN SENSUL DE A MODIFICA CHIAR ARTICOLUL PRIVIND JURAMANTUL DEPUS:JUR SA-MI DARUIESC TOATA PUTEREA SI PRICEPEREA PENTRU PROPASIREA SPIRITUALA SI MATERIALA A POPORULUI ROMAN,SA RESPECT CONSTITUTIA SI LEGILE TARII,SA APAR DEMOCRATIA ,DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR,SUVERANITATEA ,INDEPENDENTA ,UNITATEA SI INTEGRITATEA TERITORIALA A ROMANIEI.ASA SA-MI AJUTE DUMNEZEU!!
  Tendinta perversa de alterare a ADEVARULUI,prin intermediul careia subiectul,incultul TRAIAN BASESCU ,INCEARCA SI REUSESTE SA OBTINA ATENTIA SI APRECIEREA OPINIEI PUBLICE–IN VEDEREA OBTINERII VOTULUI(LA PREZIDENTIALE din noiembrie decembrie 2009),este extrem de PERICULOASA!
  MINCIUNA este un discurs contrar ADEVARULUI ,ales de subiect,manifestat prin LIMBAJ,alegerea fiind facuta in functie de modul de ignorare a normelor culturale ,etice,religioase,politice.AJUTORUL EVREIESC(dat unui tradator si falsificator) IN OBTINEREA PRESEDENTIEI in Romania anului 2004,SE ASEAMANA CU ce s-a intamplat in SUA .
  INGHITIREA PNTCD DE CATRE COMUNISTII AUTODENUMITI PDL!
  Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a apreciat, duminică, într-o conferinţă de presă, că la viitorul congres al PDL ar trebui ca în denumirea partidului să fie inclusă şi sintagma „creştin-democrat” ca să fie reprezentat şi acest curent doctrinar alături de cel popular.
  Onofrei a fost membru PNŢCD, partid în care a fost vicepreşedinte şi a deţinut funcţia de lider al organizaţiei Suceava până în 2003 când s-a înscris în PNL, iar în 2008 a aderat la PDL fiind ales senator în urma alegerilor parlamentare.
  El a declarat că în 2010, după desfăşurarea conferinţelor judeţene de alegeri, PDL va avea congres care va stabili noua conducere, dar şi poziţionarea politică.
  Onofrei a spus, vorbind în nume personal, că la acest congres va trebui să fie aprobată adăugarea la numele partidului şi a sintagmei „creştin-democrat”.
  El a arătat că, în prezent, în Parlament sunt 30 de senatori şi deputaţi care au fost membri PNŢCD.
  „Pentru mine, mi-ar întări opţiunea pentru PDL dacă la componenta populară s-ar adăuga şi componenta creştin-democrată. Să fie reprezentat şi acest curent doctrinar”, a spus Onofrei.
  El a subliniat că PDL are încheiat şi un protocol de colaborare cu PNŢCD.
  Coruptia e la ea acasa in organismele UE.
  Ceea ce prezint in continuare sunt doar cateva cazuri, dealtfel minore, care au aparut prin presa. Dar ele releva o data in plus caracterul acestei organizatii suprastatale in care, spre nefericirea noastra, a fost inglobata si Romania.
  1. Cotidianul Le Soir a dezvăluit în urma mai multor anchete că milioane de euro au fost alocaţi de catre Comisia Europeana unor firme de salubritate pentru servicii fictive. Cu ajutorul unor functionari ai Comisiei Europene, conducerea societăţii de salubrizare Pedus a încărcat factura ce ar fi trebuit plătită de Comisie pentru prestarea de servicii de curăţenie în sediile sale. De comun acord cu funcţionarii cercetaţi acum pentru corupţie, pe factură au apărut tot felul nereguli: o mulţime de ore suplimentare în realitate neefectuate, salarii mult mai mari cerute pentru agenţii de salubritate care erau plătiţi cu un salariu mult mai mic de firmă. De fapt, mulţi dintre oamenii de serviciu erau angajaţi la negru, fără contract, fără carte de muncă. Apoi, liste false de prezenţă – întocmite de conducerea firmei belgiene şi contrasemnate de funcţionarii europeni. Situatia dateaza din anul 2000, dar abia de curand a intrat sub incidenta anchetei.
  2. Daca parlamentarii romani dorm, cei europeni au activitati mai placute. O echipă de 60 de eurodeputaţi de centru-dreapta şi funcţionari din Parlamentul European pregăteşte pentru săptămâna viitoarea pentru o asa-zisa „excursie de documentare” în insulele Azore. De fapt, o minivacanta cu acte in regula, platita evident de contribuabili. . Potrivit EUpolitix”, pentru cazare eurodeputaţii au de ales între trei hoteluri de lux, printre care Hotel Marina Atlantico, unde o cameră single costă 115 euro pe noapte, iar după conferinţă, oaspeţii vor fi trataţi cu o excursie la o plantaţie de ceai. Multi cred ca organizaţia va înceta în curând să mai existe, Cu cat va disparea mai repede, cu atat mai bine! Jos UE!

 6. as vrea sa stiu ce inseamna asta:
  http://salavastru-valerian.blogspot.com/2009/12/istoria-se-repeta.html
  Care este parerea dumneavoastra, domnule Fenechiu ?
  Mi-as dori un raspuns…

  PS: Sincer mi-as dori sa declarati ferm ca il sustineti in continuare pe Crin. Ar fi pacat sa nu o faceti …

  • Ma delimitez total de declaratiile domnului Salavastru. Nu sunt de acord cu afirmatiile sale, il sustin pe Crin Antonescu, apreciez munca sa din campanie si rezultatul obtinut. Conducerea actuala a PNL trebuie respectata si Crin Antonescu este cel care ofera garantia continuitatii acestui partid istoric. Daca domnul Salavastru va continua cu asemenea declaratii, voi propune masuri disciplinare impotriva sa, conform prevederilor statutului PNL.

 7. Nu,domnule Fenechiu,Antonescu nu este un invingator,iar PNL va fi un mare perdant in alegerile viitoare.V-ati aliat cu cine nu trebuia,cu PSD,fapt ce m-a determinat sa-l votez pe Basescu,iar pe viitor nu mai votezcu nimeni,mi-a ajuns atata mizerie din politica de balta.

  • Nu impartasesc aceeasi parare cu dumneavoastra. Va veti convinge singur de efectele urmatorilor cinci ani sub conducerea lui Basescu si sunt convins ca veti regreta ca l-ati votat.

 8. Ar trebui verificat ce se întîmplă cu blogul lui Crin Antonescu. Se accesează foarte, foarte greu ! Există (probabil) un program care bagă nişte temporizări pentru a te determina să renunţi ! Dacă ceilalţi cititori ai blogului nu simt acest incovenient, înseamnă că respectivul „program” e activ numai pe linia mea!

 9. Andrei Ilie@gicacontra

  Oare mai există doctrine în România ? Probabil că da, însă după mine în momentul de faţă mai important este CARACTERUL, deoarece în societăţile sărace şi imorale Doctrina este transformată cu uşurinţă în DEMAGOGIE. Am în vedere DEZERTORII „fără număr” (trădare pt. interesul naţional!!!), am în vedere „metamorfoza” unui partid care a trecut de pe stânga pe dreapta fără dezbateri şi fără nicio demisie!!! Nu e strigător la cer ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s