Moldova, deja pe locul II în priorităţile guvernului PD-L – PSD

Am spus că din moment ce Iaşul va rămâne fără reprezentanţi în Guvern, acesta va fi uitat de autorităţi! Nu-i aşa?

Iată deja un prim semn: proaspătul ministru al transporturilor, domnul Radu Berceanu, a declarat că va construi o autostradă menită să lege Craiova (oraşul domniei sale) de Piteşti.

Domnul Berceanu ne-a oferit şi un precedent în perioada în care deţinea acelaşi portofoliu guvernamental. Mai exact, a introdus o cursă aviatică pe ruta Bucureşti – Craiova, eliminând în acelaşi timp una dintre cursele Bucureşti – Iaşi, cu toate că cererea nu justifica o astfel de măsură. Nici acum, când domnia sa vrea să aducă o autostradă la poarta Băniei, efortul bugetar nu se justifică.

Orice alocare de fonduri către proiecte fără finalitate economică, socială sau strategică vor dăuna zonelor care au cu adevărat nevoie de investiţii majore în infrastructura de transport. Mai precis, prin intenţia declarată, domnul ministru ne spune indirect că proiecte precum Autostra Iaşi – Târgu Mureş trec în plan secund. Spre deosebire de tronsonul Craiova – Piteşti, prin legarea Moldovei de Ardeal, a Estului de Vest, pot fi aduse contribuţii vitale la dezvoltarea celei mai defavorizate zone ale României, Regiunea Nord – Est.

Putem deja să credem că fără reprezentanţi în executiv – oameni care să poată lupta pentru interesele cetăţenilor Moldovei, aceasta va reintra în umbra care a caracterizat climatul economic de până în 2004 când, practic nici nu exista pe harta investiţiilor guvernamentale.

Reclame

One response to “Moldova, deja pe locul II în priorităţile guvernului PD-L – PSD

  1. Locul 2 este unul destul de bun … ma tem ca nici macar pe locul asta nu suntem in prioritatile FSN2.

    GC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s